CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Sraz bezvýznamných prezidentů.

V Brně se konal sraz středoevropských a jihoevropských většinou politicky bezvýznamných prezidentů (v jejich zemích vládnou totiž premiéři) a navíc bez Německa, které se pochopitelně nehodlá zařadit do spolku "druhorychlostních" přivandrovalců či čekatelů na vstup do EU. Výzvou pro země záhadného území zvaného střední Evropa či přesněji pro bývalé sovětské souputníky je podle Václava Klause vztah k Rusku. Prý by si Evropa, a zvláště ta střední, neměla svého obrovského východního souseda démonizovat ani se od něj odtahovat. Naopak, měla by si ho pustit blíž k tělu. V té supermezinárodní politice se nevyznám. Ale ruského medvěda bych si k tělu nepouštěl, má moc silné drápy a pevné objetí. Lepší bude ho příliš nedráždit, potřebujeme přece tu jeho naftu a plyn, co má ve své ruské tundře a prodává jí v poslední době poněkud zdráhavě za dolary či eura. Navíc hrozí, že bude prodávat Číně a na nás nic nezbyde.
Makedonský prezident Branko Crvenkovski vyzval účastníky této sešlosti, aby podpořili jeho zemi ve snahách o zrušení vízové povinnosti vůči členům EU. Pro Makedonii to podle něj bude mimo jiné další krok na cestě do Unie. Podle mě by to byl další krok pro snadnější pašování drog do Evropy. Hlavní trasou dovozu heroinu do ČR je nadále tzv. balkánská cesta. Heroin, který je původem z Afghánistánu, je přepravován zejména přes území Turecka, Makedonie či Bulharska. Pašování zbraní a drog z Makedonie a naopak je pod kontrolou klanu Suma z Kacaniku v Kosovu. V Rakousku, Německu, Belgii, Maďarsku, Polsku, České Republice a dalších zemích Evropy v posledních pěti letech vzrostl počet etnických Albánců pocházejících zejména z Makedonie a srbského Kosova, kteří byli zadržení v souvislosti s nelegálním obchodem s drogami. Tak nevím, nevím, ale opravdu si nejsem jistý, zda ta víza zrušit. Nejlepší by bylo zavést tu metodu elektronických minivíz, kterou chystá americká administrativa.
Prameny:Špička obchodu s drogami, Albánský organizovaný zločin.
29.5.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.