CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Windows Defender konečně také česky.

Na serveru Microsoftu se objevila česká verze programu Windows Defender (dříve Microsoft AntiSpyware), který umožňuje udržet si produktivitu díky ochraně před automaticky otevíranými okny, zpomalením výkonu počítače a před hrozbami zabezpečení, které souvisejí se spywarem a dalším nežádoucím softwarem. Program Windows Defender bohužel nepodporuje systém Windows 2000, protože tento OS byl odsunut mimo hlavní proud technické podpory již v červnu 2005.
V programu Windows Defender lze naplánovat pravidelné prohledávání a automaticky odebírat veškerý zjištěný škodlivý software nalezený při prohledávání. Při používání programu Windows Defender je důležitá aktualizace definic. Definice jsou soubory, které fungují jako neustále se rozšiřující encyklopedie možných zdrojů ohrožení. Program Windows Defender používá definice pro určení, zda software zjištěný programem je spyware nebo jiný potenciálně nežádoucí software, a také pro zobrazení upozornění na možné ohrožení. Pro usnadnění aktualizace definicí spolupracuje program Windows Defender s webem Windows Update a automaticky instaluje nové definice při jejich vydání. Program Windows Defender lze nastavit i tak, aby při připojení online vyhledal aktualizované definice ještě před zahájením prohledávání.
Zajímavou součástí Defenderu je Průzkumník softwaru (viz volba Nástroje), který umožňuje změnit způsob spouštění programů v počítači, například zablokování připojení k Internetu nebo síti a ukončení procesů. Jeho použití však může vést k potížím se systémem Windows a dalšími programy. Změna způsobu spouštění programu v počítači pomocí programu Průzkumník softwaru provádějte pouze, pokud jste si jistí, že potíže způsobuje konkrétní program. Pro použití některých možností programu Průzkumník softwaru musí být uživatel přihlášen jako správce nebo být členem skupiny Administrators.
Pokud jste právoplatnými majiteli Windows, stahujte po ověření pravosti Windows Defender zde. Dá se ale stáhnout i jinde. Podporované operační systémy: Windows Server 2003 Service Pack 1; Windows Server 2003 Service Pack 2; Windows XP Service Pack 2.
A ještě jedna novinka ze stáje MS: pro fanatiky hledící do budoucnosti je také volně k dispozici Windows Server 2008 Beta 3 Evaluation - Longhorn.
30.5.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.