CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

To bude zítra na Hradě veselý oběd!

Šťastný Havel v Bushově objetí.Kromě Bushe, Klause a Topolánka jako představitelů současné politické moci ve státě, se zúčastní Bushův oblíbenec a mazánek exprezident Havel, odvěký to nepřítel Klausův, dále odpůrce radaru expremiér Paroubek, který bude Bushovi vysvětlovat svůj nejasný postoj. Obálku s pozvánkou na úterní slavnostní oběd s americkým prezidentem Bushem ale přinesl pošťák i do Nového Veselí na Vysočině s adresou nejznámějšího českého důchodce Miloše Zemana. Bývalý premiér tak možná bude mít možnost říct svůj názor, že před radarem v Brdech dává přednost útoku na Írán. Možná, že Bushe k zahájení další války přesvědčí. V každém případě mu udělá velkou radost. "Považuji preventivní útok na Írán za efektivnější než radarovou základnu," uvedl doslova Zeman k tématu americké základny, která by měla sloužit jako štít mimo jiné i proti případným íránským raketám. Zeman pravděpodobně touží po podobném pozvání na studijní pobyt zdarma do Washingtonu, jaké si nedávno užíval Havel i s chotí. Bývalý předseda ČSSD nedávno kvůli neshodám s vedením ze strany vystoupil. Na obědě se po dlouhé době setká s Jiřím Paroubkem. Jejich vztahy jsou v současnosti na bodě mrazu. Doufejme, že některé účastníky opulentní hostiny jejich natažené držky spíše pobaví. Na Hrad se nedostaví na štěstí policie, aby Bushe zatkla za podněcování války. Policie se totiž nebude zabývat trestním oznámením na prezidenta Spojených států, jehož autor v něm požádal, aby v souvislosti s návštěvou George Bushe v Praze prověřila podezření z podněcování k válce. Podle státních žalobců nic nenasvědčuje tomu, že by byl spáchán trestný čin.
Rozčilený je z návštěvy "vládce planety" i vždy kontroverzní J.X.Doležal: "Bydlím na Praze 6 a s nevolí sleduji čety svářečů, kteří nám zde přivařují kanály. Není to opatření kvůli zlodějům šrotu, ale kvůli návštěvě amerického prezidenta Bushe v Praze. ...Ano, v každém kanále skutečně může sedět atentátník," píše ve svém článku v Reflexu. Nevidí ale pozitivní fakt: přivařené kanály nebudou nepřizpůsobiví občané bílé i tmavé pleti krást a odvážet do sběru.
V každém případě bych si přál být malou muškou, sedět na rameni některého z agentů Bushovy ochranky a sledovat ten politický kabaret. Na obědě u Klausů bude určitě veselo!
4.6.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.