CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Měl by se napadený důchodce bránit?

Starší lidé a zdravotně postižení z obce Střekov v Ústeckém kraje se začali učit sebeobranu. Docházejí na školení, kde jim policisté názorně předvádějí možné zákroky, jak překvapit útočníka. Dokonce i obyčejná hůl může být dobrá zbraň.
No to jistě. Ale co potom? Kopnout násilníka například do koulí je jistě dobrý nápad, ale poté co se vzchopí, nejspíš bránící se důchodkyni/důchodce ukope k smrti. Spíše bych doporučil klasickou americkou metodu: když už tam někdo musí večer na ulici nebo ve dne se vypraví do nějaké nebezpečné zóny, má mít v této zemi svobody u sebe alespoň deset babek. Je-li požádán o peníze, zvedne napadený/napadená pokorně ruce a upozorní, že má v kapse/kabelce peněženku s tímto obnosem a že by byl rád, kdyby si je potřebný spoluobčan sám vzal. Pravděpodobnost, že napadený přežije takové setkání je pak velmi vysoká. U metod, které vyučují policisté ve Střekově a jinde si tím naopak nejsem vůbec jistý. Doporučuji proto mít v kapse alespoň dvě stovky pro uspokojení tužeb pouličních lupičů do té doby, než je policisté šlapající chodník pochytají. Což znamená že musíte ty "dárkové" peníze pro potřebného občana nosit navždy. Nedoporučuji vytahovat tyto dvě stovky ženám, které usoudí, že jim hrozí znásilnění. V takovém případě, pokud nemá útočník v ruce zbraň, je nejlepší ječet a kopat do slabin. I když, kdo ví? Možná, že nabídnuté dvě stovky by útočníka odradily podobně jako výroky typu "tak dělej" nebo často doporučované "hurá" či "chceš chytnout tripla?".
11.6.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.