CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Rezoluce EP na ochranu homosexuálů.

Prezidentu Evropského parlamentu (EP) Hans-Gertu Pötteringovi je určena petice na obranu polského státu. V petici se říká:"25. dubna 2007 schválil Evropský parlament rezoluci, jež odsuzuje polské činitele za návrh vzdělávací politiky, jež má chránit jejich děti před homosexuální propagandou." Rezoluce EP odsuzuje polskou vládu a kritizuje polského premiéra za to, že řekl, že "prosazování homosexuálního životního stylu před dětmi ve škole jako alternativy normálního života jde příliš daleko, a takové iniciativy ve školách je třeba zastavit". Evropský parlament v dokumentu nazvaném Rezoluce EP odsuzující homofobii tvrdí, že toto stanovisko a příslušná legislativa jsou porušením evropských zákonů o lidských právech. Celý text petice na obranu polského státu najdete zde. Petici zaslal Pötteringovi C-FAM, Catholic Family and Human Rights Institute sídlící v USA s pobočkou v Kanadě.
Vatikán vyjádřil v této věci nepřímo své stanovisko v článku Rádia Vatikán "K rezoluci Evropského parlamentu o homofobii".
Můj komentář k tomu je jednoduchý: jsem zásadně proti vyučování jakémukoliv náboženství i proti propagaci homosexuální orientace ve školách provozovaných státem. Stejně tak očekávám, že se na školách nebudou propagovat žádné politické idee. Šel bych dokonce tak daleko, že bych učitelům a profesorům zakázal členství v politických stranách. Což ovšem není reálné. Kdo chce mládeži něco navrtat do mladých, ještě prázdných palic, ať to dělá za svoje peníze mimo státní školství tak, aby to bylo plně pod kontrolou rodičů. Ti jsou ovšem schopni často věcí, které jdou i proti zájmům dítěte. Vychovat z dítěte zloděje, násilníka, politického fantastu a fanatika či člena náboženské sekty není žádný problém. Proto je naše občanská společnost tak mnohobarevná.
12.6.2007 [Trvalá adresa článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.