CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Bude jednou Office Home zadarmo?

Jen do 30. června 2007 si můžete zakoupit nejnovější Microsoft Office 2007 pro studenty a domácnosti o cca 11% levněji. Odhadovaná koncová cena během trvání akce je cca 3.200 Kč včetně DPH. Office pro studenty a domácnosti 2007 obsahuje pouze základní aplikace: Word, Excel, PowerPoint a OneNote (neobsahuje Outlook!). Cenově nejvýhodnější sada je určená pro nekomerční použití v domácnostech, lze instalovat až na 3 počítače v jedné domácnosti. Viz například zde.
Politika Microsoftu v tomto směru není příliš vstřícná. Kdyby například pan Gates uvolnil takto omezenou verzi Office ke stažení z internetu zdarma s tím, že by po vzoru jiných firem fungovala vždy jeden rok a bylo by nutná nová aktivace přes mail, určitě by to mělo velký vliv na rozšíření prodávaných plných verzí zejména v malých firmách. Obranou proti zneužívání Home verze by mohlo být například i značkování vytvořených dokumentů tak, aby bylo možné kdykoliv snadno prokázat, že uživatel porušil licenční smlouvu. Případně by se distribuce nedělala přes internet, ale zasláním média za symbolickou cenu pár stovek s následnou aktivací pro konkrétní počítač a registrací přes internet již vyzkoušenou metodou. Že je to možné, jsem si před pár dny ověřil reinstalací Windows XP. Protože se nezměnila konfigurace počítače, vše proběhlo bez problémů a pan Gates může klidně spát s vědomím, že nejsem počítačový pirát a že používám řádně zaplacený operační systém jeho firmy. Rád bych měl nainstalovaný i Office 2007 Home jen proto, abych mohl zdarma poradit svým přátelům, jak se to či ono dá udělat nebo proč tohle nebo něco jiného nejde.

Čtěte také můj nový článek "Jedna hodina poté." na bilek.blog.idnes.cz.

20.6.2007 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.