CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Zachraňte českou kulturu!

Kultura bude v Česku zcela zlikvidována! Pomozte!!! Nedostatku peněz vyčleněných v příštích letech ze státního rozpočtu na kulturu se obávají iniciativy umělců a pracovníků v oblasti kultury. K Radě uměleckých obcí a Asociaci symfonických orchestrů a pěveckých sborů ČR, které zaslaly již minulé vládě a médiím otevřené dopisy, se připojily i Iniciativa pro kulturu a Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR. Ke zkrácení rozpočtu na kulturu by mohlo dojít v souvislosti s připravovanou reformou veřejných financí. Vyzývám proto všechny kulturní občany naší malé země, aby dobrovolně přispěli na záchranu našich kulturních pracovníků, a tak zachránili naši českou kulturu!
Umělci vládu sice oceňují za cíl zvýšit podíl kultury na jimi požadované jedno procento rozpočtu, který deklarovala ve svém prohlášení. "Opačný trend by byl v dnešní době pro kulturu už naprosto likvidační," uvedla Iniciativa pro kulturu ve svém dopise. Internetové stránky této kulturní iniciativy jsou bohužel otřesné: pro základní menu byl použit odporný FLASH!!! Kdo jej má v prohlížeči zakázaný - a je nás hodně, kteří nenávidí agresivní kapitalistickou reklamu - uvidí jen kus prezentace. O nic ale nepřijdete. Poslední "aktuální" zprávy jsou z 23.listopadu 2005!!! Zmíněný dopis se tak celkem logicky na stránkách této iniciativy nevyskytuje. Tak takhle ne, přátelé, nekvalitní prací našim umělcům nepomůžete!
Vyzývám proto všechny kulturní občany naší malé země, aby dobrovolně přispěli na záchranu našich kulturních pracovníků, a tak spasili naši českou kulturu. Finanční příspěvky adresujte na ministerstvo kultůry, které bude potřebným kulturním pracovníkům a institucím předávat finanční dávky podle jejich potřebnosti na základě zprávy vypracované územně příslušnou správou sociálních služeb a finančním úřadem. Přijímány budou i věcné dary, které budou buď zpeněženy v aukci nebo předány těm nejpotřebnějším zchudlým kulturním pracovníkům, zejména darované oblečení a potraviny. Těm, kteří se celkem oprávněně obávají, že jejich dary budou pracovníky ministerstva kultůry zašantročeny, doporučuji předávat dary přímo potřebným kulturním pracovníkům a institucím podle vlastního výběru, například při divadelních představeních, na koncertech nebo osobně v jejich obydlí. A nezapomínejte, že si dary potvrzené příjemcem můžete odečíst ze základu pro stanovení daně. Pevně doufám, že naše národní kultura bude díky občanské iniciativě zachráněna.

22.6.2007 11:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.