CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Dienstbier se zase drápe na Hrad.

Podle rozhovoru na serveru Aktuálně.cz někdejší československý ministr zahraničí Jiří Dienstbier opět v Senátu osobně vyjednával o podpoře své prezidentské kandidatury. Dientsbier by tak mohl být nejspíše společným kandidátem spolku lidovců, zelených a sociálních demokratů podporovaných komunisty. "Přijal bych kandidaturu, pokud by se na ní sjednotily strany napříč politickým spektrem. Rozhodně nepůjdu do volby dělat Bureše ," řekl exministr Aktuálně.cz. Byl při tom jistě čistě oděn, oholen a pravděpodobně i střízliv(!?).
Sociální demokraté podle Paroubka zvažují dvě až tři jména, z nichž vyberou jednoho protikandidáta proti Václavu Klausovi. Zda to bude bývalý člen KSČ zrovna Dientsbier, není známo. Paroubek jedná a počítá s lidovci a zelenými, kteří by byli rádi i v příští Paroubkově vládě a tak předvádějí politický alpinismus. A pochopitelně "jeho", Paroubkův kandidát dostane podporu jeho bývalých soudruhů z KSČM. "Má toho dost za sebou a nebyl to tak slabý ministr," říká i komunistický senátor Balín o Dienstbierovi. Ten ve svém oficiálním životopise svoje členství v KSČ v dobách nejtvrdší totality mazaně zatajuje.

Není vyloučeno, že by se na Hrad rád dostal se svým úlisným úsměvem i pan exministr Svoboda. Má přece také své zahraniční zkušenosti. Komunisti jej ale nemají příliš rádi. Na "jejich" prezidenta s členskou legitimací KSČM si ještě budeme muset počkat. Pokud ale budou čeští voliči tak nalevo jako při posledních volbách, bude to brzy.
Jak na politické plány soudruha Paroubka reaguje lidová tvořivost českého národa se můžete podívat na jednom z mnoha podobných klipů na serveru YouTube neboli jak říkám já krásně česky, TvojeRoura.
Jan Bílek, 10.7.2007 10:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.