CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Dal jsem sbohem blogu na iDNES.

Rozloučil jsem se s blog.idnes.cz pro praktiky, které se tam aplikují v rámci cenzury, pardon, v rámci aplikace tzv. kodexu blogera. Správcové mažou "nevhodné" články, nesmíte tam reagovat na články jiných blogerů. Když jsem se pokusil si dělat velmi nevinou legraci z jednoho zdejšího blogera jménem Paroubek, byl článek smazán administrátorkou prý proto, že je "jízlivý". Dokonce jsem tam ani nesměl napsat, že už končím a proč. Asi by na mě poslali policii. Prostě žádná legrace!
Tak to teď zkouším na bigbloger.lidovky.cz. Tam mě zase pro změnu 14 dní nedali vůbec do seznamu nových blogerů, asi byl někdo na dovolené, takže mé dva články nikdo nečetl. Teď už to funguje. Je tam ale poněkud jiný spolek autorů, spíš trochu moc na můj vkus směřující do bulváru. Mezi autory tam kraluje mezinárodně vyhlášený a poněkud šílený zahraniční Čech pan Hedvíček. Je tam ale také Tom Vild, známý "státní" webdesigner, jehož názory jsou mě dost blízké.

Proč se vůbec pouštím do podobných publikačních experimentů, když už devět let mám vlastní stránky? Inu, je to zábava, protože na těchto mých stránkách nesleduji čtenost jednotlivých článků, jen celkový počet návštěv (kolem 100- 150 denně) a hlavně se tam mohu popasovat s těmi ostatními a přečíst si nějaké ty nadávky od čtenářů. Na iDNES byla poněkud lepší společnost než na lidovkách, pravděpodobně díky právě té "dámské" cenzuře, pardon, díky filtrování nevhodných autorů a článků. Jenže já žádné omezování nesnáším, připouštím jen tu svou, vnitřní cenzuru a pak ještě občas cenzuru páchanou občas mojí manželkou, která ale většinu mých výplodů nečte aby se jí nezvedl krevní tlak a jen mě žádá, abych sprostě nenadával a neútočil pořád na jejího milovaného Vaška Havlů.
Takže budu nějakou chvíli blogovat na lidovkách a poradím vám po skončení tohoto časově omezeného experimentu, jak na to, pokud byste si sami chtěli něco začít s médii. Není totiž v mých silách psát pětkrát týdně dva články, a vás, staré dobré přátele nechci o nic ošidit. A podle toho kodexu blogera (stejného na iDNES i v lidovkách a opsaného od Slováků!) nesmím tentýž článek publikovat nikde jinde. Zdali je to možné provádět obráceně, není z kodexu blogera jasné, je nějak popleteně přeložený ze slovenštiny. Tak to zkusím: uveřejním text nejprve zde a pak ho šoupnu na bilek.bigbloger.lidovky.cz. Třeba to projde. Jedno je jisté: na těch blozích (?) nebo blogách (?) nemá smysl uvádět články o internetu, SW a počítačích. Nikdo by to tam nečetl a ani nehledal.

Kdo můžete, zatopte si v kamnech dřevem jako já, je tam dnes dost kosa. Kdo nemůžete, vezměte si svetr, ať nám v tom "globálně otepleném" červenci nezmrznete. A pozor, rostou houby. I když na tu vzdálenost k nohám nemám speciální brejle, měli jsme včera k obědu míchanici ze sameťáků. Většinu jsme jich v lese nechali pro ty, co se tam vrhnou o víkendu. Buďte mezi nimi, pokud vás to sbírání hub baví.
Jan Bílek, 11.7.2007 10:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.