CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Uděláte si také testy DNA pro celou rodinu?

Z tisku: Brzy bude možná odhaleno jedno z velkých tajemství české historie. Pozůstatky rodu Přemyslovců budou podrobeny testům DNA. Nová metoda bude dnes představena na Pražském hradě. Její pomocí chtějí historici zjistit skutečnou totožnost našich slavných panovníků.

Nevím, nevím, já bych to nedělal. Co když se vrtáním ve starých kostech zjistí, že ten či onen Přemyslovec byl zplozen z lásky frejířské s nějakým panošem či hradním kovářem? Nebo že tahle kostra vůbec nepatří do královské hrobky! Tyhle snahy o zjištění pravdy mohou historii našich zvěčnělých panovníků i historii národní jen poškodit. Někdy je lepší se moc nepídit podle starého českého úsloví "kdo se moc ptá, moc se doví". Ano, pro identifikaci zločinců a vrahů je jistě testování DNA úžasnou metodou za předpokladu, že bude k dospozici databáze DNA profilů všech, kteří se nějak dostali do křížku se zákonem, že to pomůže jednoznačně zbavit neviného podezření z vraždy. Ale pro pátrání v minulosti bych doporučil velkou opatrnost.

Říká se přece "matka známá, otec nejistý". Někteří muži si přesto chtějí nechat udělat test DNA u svých dětí, aby zjistili, zda jsou skutečně jejich otci. Podezřívám je z toho, že se chystají svoji rodinu opustit a začít nový život s nějakou mladší inteligentní krasavicí po vzoru našich předních politiků. A při té příležitosti se chtějí zbavit povinosti platit alimenty v případě, když se prokáže, že nejsou biologickými otci "svých" dětí. Jiný skutečně rozumný důvod pro podobné "rodinné" testování mě nenapadá. Povšimněte si faktu, že žena takovou možnost zbavit se elegantně své dosavadní jí nevyhovující rodiny prostě nemá. Její podíl na zrození dítěte je nezpochybnitelný. Tohle je diskriminace takříkajíc od přírody a nic se s tím nedá dělat. Takže pokud nejste muž na útěku od rodiny, testy DNA svých dětí si raději dělat nedávejte. Co oči nevidí, srdce nebolí. Vždyť vám přece všichni kolem říkají, že ty vaše děti vám jakoby z oka vypadly!
Jan Bílek, 15.7.2007 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.