CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Jak si pustit na PC MTV bez TV karty?

Asi čekáte nějaký zázrak. Nic takového. Prostě si jen tak při psaní na počítači poslouchám MTV, VH1 Classic nebo jiný hudební kanál, který chytím na své satelitní televizi. Je to prosté: ze set-top-boxu DVB-S si vezmu kabelem jen stereozvuk a ten strčím do konektoru In-line zvukové karty. A řeknu vám, že to hraje přes obstarožní aktivní repráky MAGIC R.O.C z roku 1998 podstatně líp, než z těch televizorových chrastítek. A je to energeticky méně náročné! Mám ještě jeden zlepšovák: když si tohle chci dopřát někde na zahradě u sklenice plzeňského a nerušit sousedy, nasadím si bezdrátová sluchátka Sony MDR-RF850RK, které mám také paralelně připojená do s-t-b. Nemá to chybu.

Z jiného soudku: naše dosud státní Česká pošta nám skutečně slouží skvěle. Manželka mě dovezla na chatu opakovanou výzvu k vyzvednutí listovní zásilky, která je určena výhradně do rukou adresáta. I zavolal jsem na zde uvedené číslo v naději, že mohu prodloužit uložení zásilky na poště tak, abych si jí mohl vyzvednout tehdy, kdy mně to vyhovuje. Bylo mě ale sděleno, že právě u tohoto druhu zásilky to nejde. Na můj dotaz, kdože mě uhání zmíněným dopisem, jsem obdržel odpověď, že to mě po telefonu říci nemohou. Ale když se dostavím na poštu a zásilka již bude vrácena, tak mě toto sladké tajemství dodatečně sdělí, abych se mohl s adresátem spojit. Je to skvělé, když vidíte, jak pošta chrání listovní tajemství. Jediné, co jsem se dozvěděl bylo, že odesilatel podal zásilku na poště Pardubice 02. Protože čekám důležitý dopis - i když z jiného města - nakonec se do Prahy pro jistotu vypravím. Nejspíše to ale bude upomínka na zaplacení částky 352,50 za telefon, kterou jsem už před pěti dny uhradil složenkou, ale skvělý automatický informační systém kyslíků na telefonu 800 123 456 mě hlásí, že tyto peníze dosud dlužím. Počítač kyslíků mě totiž sdělil, že to může trvat až sedm dní, než moje peníze z pošty doputují. A tak nejspíše pro jistotu poslal doporučenou upomínku. O co by to bylo krásnější, kdyby počítač O2 posílal maily a hlavně: aby se dal účet zaplatit i na O2 stránkách pomocí obyčejné platební karty. Stejným snadným a jednoduchým způsobem, jako to umí firma UPC nebo kdejaký pokoutní internetový obchůdek. V jejich směšném eshopu si totiž můžete nakupovat jen na dobírku přes externí kurýrní službu. A platby za účet jen složenkou nebo bankovním převodem, bankovním inkasem, SIPEM nebo sporožirem. Žádné platební karty. Jako za Rakouska-Uherska.
Mimochodem: měli jste dnes v noci také pořádnou bouřku s blesky a hromy? Je to mnohem větší paráda než kdejaké směšné ohňostroje. A můžete se bát!
Jan Bílek, 18.7.2007 10:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.