CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Česká sociálnědemokratická telenovela.

Název: Paroubkovic telesociální rodina. Příběh: Po Paroubkově oznámení, že se schyluje k rozvodu s manželkou Zuzanou, se rozpadá i vztah jejich syna Jiřího (23) s přítelkyní Kristýnou (27), která před třemi nedělemi porodila dceru Viktorii. "Ať je situace mezi naším synem a jeho partnerkou a matkou jeho dítěte (jakákoliv), ať se vyvine jakkoliv, já ani Zuzana nenecháme partnerku našeho syna ani vnučku na holičkách, nenecháme je nezabezpečené," sděluje překvapeným novinářům Paroubek za přítomnosti své manželky. "Ve štychu je nenecháme". Paroubek junior zatím odpočívá s přáteli z mokré čtvrti na Krétě. Paroubková je připravená podat Kristýně s miminkem pomocnou ruku. "Kdykoliv jí pomohu, když bude potřebovat," prohlásila dramaticky. Pokud jde o peníze, bude to záležitost jenom jejího manžela, protože Paroubková zůstane podle svých slov i nadále "ženou v domácnosti". Tedy spíše něčím jako rentiérkou, protože chudobou trpět nebude. Má i vlastní peníze: v roce 2003 například využila "díry" v zákoně a získala 70000 metrů čtverečních zemědělské půdy v Jizerských horách. O tu přitom před tím usilovali místní lidé, aby na ní mohli hospodařit. Přitom podle zákona může pozemkový fond prodat zemědělskou půdu jen zemědělci nebo restituentovi. Když máte ale vlivné přátele kam se jenom podíváte, jde všechno.

"Dohodla jsem se už s Kristýnou, že přes internet budeme hledat pronájem tak, aby byla poblíž Petřin, kde budu bydlet já," upřesnila Paroubková. V narážce na rozvod Paroubkových se Kristýna nechala slyšet, že chce být nyní poblíž paní Zuzany a "ulehčit jí těžkou životní situaci".

Někteří komentátoři této úspěšné telenovely dokonce naznačují, že si tento scénář vymyslel vlastní hlavou Petr Dimun, takto mediální agent Paroubkovic rodiny. Prý proto, aby Paroubek získal více hlasů pro svoje budoucí vítězství ve volbách. Z průzkumů názorů obyvatelstva totiž mnohokrát vyšlo, že když má politik milenku nebo se rozvádí a bere si mladší, stoupá v Česku na pomyslném žebříčku oblíbenosti. A hlavně se o něm píše v novinách a jeho "ksicht" se objevuje častěji v televizi. Prý, že kdyby se nekonal rozvodový "skandál", který není na rozdíl od ostatních evropských zemí skandálem, tak by Paroubek upadl do zapomění.

Doufám, že pan Dimun již nyní pracuje na novém scénáři o tom, jak se Paroubek rozešel se svojí milenkou a vrátil se ke své věrné Zuzaně. Vždyť přece řada celebrit podobné návraty s úspěchem zrealizovala za velké pozornosti obecenstva. Mohli by pak žít se svojí snachou-nesnachou ve společné domácnosti tak dlouho, až by se k nim přidal i jejich milovaný syn Jiří poté, co jej život na Krétě omrzel. Pro dodržení rodinné tradice by pak na znamení usmíření mohla nyní již jeho manželka Kristýna vyvěsit do okna Paroubkovic chalupy v Horním Maxově manželovy trenýrky, které si přivezl z Kréty. No řekněte, taková telenovela by měla určitě velkou sledovatelnost! Proloženo reklamami na opravdu nové prací prášky a zcela nové a nejlepší dámské tampony by to byl skutečný mediální trhák.

Roste-li někde poblíš vás jitrocel kopinatý, udělejte si k obědu skutečnou vegetariánskou lahůdku: listy jitrocele se obalí v těstíčku podle vaší chuti a krátce se osmaží na extra panenském olivovém oleji. Podává se s novými bramborami. Přeji dobrou chuť.
Jan Bílek, 19.7.2007 10:50 [Trvalá adresa tohoto článku.]



[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.