CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Letem internetovým světem.

Jistě jsem vám včera zamotal hlavu mojí úvahou o vodě a tak si dnes uděláme jen takovou malou procházku po internetu:

Jefim Fištejn se tentokrát doopravdy rozzuřil na Al Gora. Určitě si přečtěte jeho článek nazvaný Lokální akce globálního významu v měsíčníku 51PRO.

"Stane se z Norska další úzký spojenec USA?" se ptá Thorstein Bjornsson v článku na blogu Nekorektně a píše v něm: "Norská společnost prochází za posledních šest let velmi zásadní proměnou. Postupně odhodila socialistickou multikulturní pseudotolerantní fasádu a přišla na to, že není špatné se nestydět za svůj původ. Ona ani v době vrcholného multikulturalismu nebyla nijak nadšená - jednalo se o klasický doublethink: pokud se Norové bavili mezi sebou, příliš nakloněni cizincům všeho druhu (a zejména těm muslimským) nebyli, pouze veřejně to nedávali najevo." (celý článek čtěte zde).

"Česko už je větrníkům malé. Staví se i tam, kde nefouká", konstatuje Pavel Baroch ve stejnojmenném článku. Potěšil mě zejména tím, že v něm nezávisle na mých "globálních" výpočtech potvrzuje mé výsledky o tom, kolik hodin se takový větrník v Česku ročně točí hodin. Jen musím oponovat jeho tvrzení, že "stát věnoval 28 milionů" na jednu z mnoha větrných elektráren. Ty miliony byly vzaty z peněz daňových poplatníků aniž se jich někdo na to zeptal. Stát jsme totiž my. A pak dost neodpovědně a bez komentáře cituje z materiálu Hnutí DUHA větu "Jedna turbína ušetří na 90 tisíc tun uhlí", která je typickou demagogií: neříká nic o tom, zda se toto uhlí ušetří za celou životnost větrníku nebo snad za rok a už vůbec se v materiálu neříká nic o tom, kolik tun uhlí se spotřebuje na výrobu, dopravu a montáž větrníku.

O kouzlu nechtěného můžeme hovořit v článku Město vyplácí o dvě třetiny méně sociálních dávek! na serveru antidiskriminace.romea.cz. Dočteme se v něm, že pracovnice sociálního odboru nemají do čeho píchnout a že v Chrudimi opět vyplácejí sociální podpory v penězích místo v potravinových poukázkách, které se neosvědčily.

Z jiného soudku je článek Víme, jak z Windows vytvořit nezničitelný systém o programu Returnil Virtual System. Za upozornění na tento program děkuji čtenáři Mirkovi, kterému se osvědčil. Je to lahůdka pro odvážné divoké softkutily a softtestery všeho druhu.

Přeji vám krásný den, nebude už tak horko jako včera a možná, že i trochu sprchne. V každém případě můžeme konstatovat, že tento způsob léta zdá se být šťastným.
Jan Bílek, 8.8.2007 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]


 

 


[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.