CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Součástí vládního návrhu reformy jsou i registrační pokladny!

Ačkoliv se tato pro většinu občanů bezvýznamná záležitost nijak v současných debatách o reformě veřejných financí neobjevila, je její součástí. 1.8.t.r. jsem si dovolil připomenout Ing.Jaroslavu Plachému, poslanci za ODS a předsedovi podvýboru pro podnikatelské prostředí, slib, který ODS dala před volbami: že se zasadí o zrušení nesmyslného zákona o registračních pokladnách, jehož platnost byla pozastavena a měl by platit od ledna příštího roku. Mimo jiné jsem v dopise uvedl, že "nikde se nezveřejnilo ani nediskutovalo o tom, že zavedení reg.pokladen by znamenalo zásadní zásah do obchodní, zejména skladové evidence podnikatelů a tedy nákup nových účetních programů, které by byly schopné spolupracovat s tímto zařízením. Tedy další náklady v řádu desetitisíců. Většina malých obchodníků, kterých se to dotýká nejvíce, totiž používá jako pokladny personální počítače, na kterých mají celou agendu včetně internetových obchodů. Vše je často navíc provázáno jak hardwarově tak i softwarově do internetových obchodů a plateb prostřednictvím platebních karet. Doufám, že ODS splní svůj slib. Konec roku se totiž blíží."

14.srpna jsem dostal tuto odpověď:

Vážený pane Bílku,
ODS na svůj slib nezapomněla. Zrušení registračních pokladen je součástí reformy veřejných financí. Ta je právě nyní projednávána parlamentem ve druhém a třetím čtení. Pokud se ji podaří schválit v rozumné podobě, pak se o žádné registrační pokladny starat nemusíte. Stanou se minulostí. Sledujte proto media, kde bude vše uveřejněno a hlavně držte palce, aby reforma nespadla pod stůl.
Přeji Vám pevné zdraví a hodně úspěchů v podnikání.
S pozdravem J. Plachý

To vypadá docela povzbudivě. Je v tom ale jeden háček. Jestliže ODS použila poslanci tolik oblíbený idiotský trik přidat nějaký zákon či změnu zákona do balíku zákonů řešících odlišnou problematiku a tento celý balík, v našem případě reforma financí, neprojde - což je docela pravděpodobné - pak bude smeteno i zrušení zákona o registračních pokladnách. A i kdyby snad náhodou reforma prošla, ČSSD již dne vyhrožuje žalobou k ústavnímu soudu. Ten může platnost zákona pozastavit a tak začne zákon o registračních pokladnách od ledna platit. Proč poslanci ODS přidali zrušení tohoto zákona do balíku reforem veřejných financí? Nejspíš z čiré lenosti nebo snad naivně kalkulují, že podnikatelé volící ČSSD nebo KSČM budou tlačit na svoje poslance, aby zvedli ruce pro celý balík i když s jeho většinou naprosto nesouhlasí? Blbost, že? V každém případě obchodníkům a to i těm, kteří ani netuší, že si budou muset registrační pokladnu koupit (prodejci na internetu!) hrozí, že spadnou lidově řečeno do sra..k. Koho budou asi ti z nich, kteří doposud volili ODS, volit v příštích volbách?
16.8.2007 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]


 

 


[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.