CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Chcete si více rozumět se svými dětmi?

Pak si musíte přečíst další díl potterománie "Harry Potter a Relikvie smrti." Určitě u svých dětí získáte respekt, když s nimi zavedete zasvěcenou debatu například o tom, jakým způsobem se přátelé Harryho proměnili ve čtvrté kapitole do jeho podoby, aby oklamali Smrtijedy. Ačkoliv kniha dosud nevyšla v češtině, na internetu se objevily amatérské překlady a to jak v češtině, tak i ve slovenštině. Některé byly po nesouhlasné reakci Rowlingové smazány, jiné zde nebo zde na internetu zatím zůstaly v různých stádiích rozpracovanosti. Nemusíte to číst celé, jen si vytáhnout pár událostí a uvidíte, že budete alespoň trochu vzati na milost a nebudete svými dětmi považováni za odporné mudly. Navštivte i oficiální stránky a stránky madam Rowlingové, pokud ovšem vládnete jazykem englickým.

A na závěr jeden drb: Daniel Radcliffe se v rozhovoru pro časopis "Now" přiznal, že nerozumí pravidlům famfrpálu. Fiktivný míčový sport, který také vyžaduje ovládat umění létání na koštěti se přitom odehrává ve 4 filmech o Harry Potterovi. Osmnáctiletý Daniel je přesto doposud zmaten složitými pravidly této hry. "Neznám úplně pravidla famfrpálu. Nedávno se mě někdo v TV zeptal na nějaké technické stránky famfrpálu, které jsem neznal, rozesmálo mě to," řekl Dan pro "Daily Star". Kromě jiného Raddcliffe také říká, že natáčení scén na koštěti není pro jeho spodní část těla zrovna pohodlné. "Filmování létání na koštěti je neuvěřitelně bolestivé," odhaluje. Doufejme, že to na něj nebude mít trvalé následky. Není proto asi náhodou, že tradičně na koštěti létají výhradně čarodějnice, kterým tento způsob létání možná skýtá docela příjemné zážitky...
17.8.2007 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]


 

 


[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.