CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Webkameru do každé domácnosti II.

Dnes si povíme o použití webkamery při telekomunikaci pomocí Skype. Instalaci Skype a uvedení do provozu včetně vytvoření účtu nebudeme probírat, je to snadné a popsané v Nápovědě na oficiální stránce Skype. Pro použití webkamery je třeba nastavit a vyzkoušet pro Skype zvukové a video zařízení. Pokud máte dobře připojenou webkameru, najdete ji ve volbě Nástroje, Nastavení, Zvuková zařízení, Mikrofon jako Výchozí zařízení Windows. Stejně nastavíte v tomto dialogu pro Reproduktory volbu Výchozí zařízení Windows. Indikátor Hlasitost u mikrofonu by měl reagovat na váš hlas. Správnou funkci zvukových zařízení si vyzkoušejte v tomto dialogu pomocí volby Uskutečnit zdarma testovací hovornebo ze základního okna Skype pomocí volby Skype zkušební hovor.

Pokračujte volbou Nástroje, Nastavení, Video. V pravém okénku by se měl zobrazit obraz z vaší webkamery. Tlačítkem Nastavení webkamery si můžete zobrazit dialog pro ruční nastavení vlastnosti kamery. Pod záběrem z vaší kamery si můžete volbou Udělat video snímek vyrobit fotografii pro váš profil. A to je pro dnešek všechno, musím si jít hrát s vnoučaty.
28.8.2007 10:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]



Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.