CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Registrační pokladny definitivně pohřbeny.

Balík reforem, který schválila poslanecká sněmovna, obsahuje mimo jiné i tento text:" Podle jednoho z bodů reformy podnikatelského prostředí a trhu práce v Programovém prohlášení vlády, jehož cílem je motivace podnikatelů k většímu zaměstnávání občanů, se navrhuje zrušit fyzickým a právnickým osobám povinnost evidovat hotovostní platby při provozování živností, maloobchodního prodeje a hostinské činnosti prostřednictvím registrační pokladny. I po přijetí zákona s účinností od 1. 7. 2005 s více než dvouletým odložením jeho povinné aplikace se navrhuje tento zákon zrušit, a to bez náhrady. V souvislosti s návrhem na zrušení povinnosti evidovat hotovostní platby na registrační pokladně je nezbytné upravit i příslušná ustanovení zákona upravujícího správu daní a současně s ohledem na rozšíření okruhů editační povinnosti správců daně v speciálních daňových zákonech i obecnou úpravu procesního postupu závazného posouzení ."

Výsledné znění přijatého zákona o stabilizaci veřejných rozpočtů publikovaný jako parlamentní tisk č.222/2007 ve formátu DOC najdete zde. V textu zákona se uvádí: "V zákoně č. 215/2005 Sb., o registračních pokladnách a o změně některých zákonů (zákon o registračních pokladnách), ve znění zákona č. 358/2005 Sb., zákona č. 545/2005 Sb. a zákona č. 494/2006 Sb., se část první a přílohy č. 1 až 3 zrušují." Živnostníci včetně lékárníků tak nebudou muset utrácet zbytečné peníze za registrační pokladny a měnit svůj systém evidence skladů a prodeje a zvyšovat ceny zboží. Poděkovat mohou zejména ministrovi průmyslu a obchodu Martinovi Římanovi (ODS). O reformě bude hlasovat ještě Senát PČR a podepsat ji musí prezident. Není pochyb o tom, že vše v krátké době skončí a zákon bude uveden v platnost. Další postup můžete sledovat na stránce České daňové správy.

Klika prodejců předražených registračních pokladen a na ně napojená banda servisních a autorizačních firem tak utřela nos. Někteří z nich ještě stále nabízejí triviální kasy za neuvěřitelných 15 tisíc. Kdo pokladnu koupil v rámci známé české předposr....ti, prohloupil.
Za pozornost stojí v rámci balíčku reforem prosazené i zrušení tzv.minimální daně, kterou museli díky socanům Špidlovi a Sobotkovi platit od roku 2003 ti živnostníci, kteří se potáceli na hranici krachu a neměli žádný prokazatelný zisk. Podnikání malých živnostníků a firem zjednoduší zvýšení hranice povinnosti vedení podvojného účetnictví z patnácti na dvacet pět milionů korun. Ušetří jim to i peníze za programy a administrativní síly. V další etapě vláda připravila velkou novelu živnostenského zákona, která zásadním způsobem zjednoduší vstup do podnikání, sníží počet živností a zlevní vydání živnostenských listů.
3.9.2007 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]


 

 


[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.