CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Neislámské chování bude zakázáno.

yNetNews.com: Íránská policie zavřela v Teheránu 20 kadeřnictví, protože údajně dělají "příliš západní" účesy. Úřady rozhodnutí vysvětlily tak, že podle nich tato místa povzbuzují neislámské chování. Podle BBC byla kadeřnictví zavřena, protože svým zákazníkům dělala příliš západní účesy, tetování a dokonce svým mužským zákazníkům také upravovala obočí. Kadeřnictví byla zavřena jako součást speciální operace vedené během posledních dvou týdnů, během které bylo navštíveno a zkontrolováno na 700 kadeřnictví v hlavním městě. Každý rok pořádá policie zátahy na něco, čemu se zde říká "špatný hidžáb" nebo cokoliv, co jde proti islámským hodnotám. Jen letos obdrželo obsílku asi 700 Íránců. Policie vyslala teheránským kadeřnictvím jasné varování a zakázala jim dělat jejich zákazníkům účesy v západním stylu, make-up nebo vytrhávat obočí. Policie nicméně popřela, že by zakázala obsluhovat zákazníky, kteří nosí kravaty.

Co k tomu dodat? Mě se taková opatření líbí a pravděpodobně přestoupím v předstihu na islám. Jen si představte, kolik by se ušetřilo na rodinných rozpočtech, kdyby se v Česku podle u nás oblíbeného hesla "islámštější než islám" zavřela všechna kadeřnictví. Také by bylo zakázáno podávání alkoholických nápojů v hospodách, restauracích a barech. Vyřešilo by to kromě jiného i požívání alkoholu nezletilými. Prodej alkoholu by byl jen na poukaz ve specializovaných obchodech a to jen výhradně pro nevěřící, kteří by museli nosit na oblečení placku s nápisem JSEM ALKOHOLIK. Snadno by se tak viditelně odlišili věřící od nevěřících. Ještě že mých pár chlupů na hlavě stříhá moje šikovná manželka a tak nemusím navštěvovat holiče. Co podnikneme s jejím účesem? Inu je to prosté. Vezmu nůžky a udělám jí pěkný sestřih sám. Zatím si to cvičím na trávníku před chatou.
5.9.2007 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]


 

 


[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.