CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Takový krásný, deštivý den!

Možná, že jste nikdy nenavštívili textovou verzi mých stránek. Založil jsem jí v dávných dobách, kdy byl internet líný jako já poránu a ten, kdo měl modem s rychlostí 54kbps, byl králem internetu. Ale i tehdy trvalo stahování obrázků dlouhé desítky sekund a tak jsem pro zájemce "holých" textů vytvořil textovou verzi. Vytvořil jsem ji také pro ty, kteří po internetu brouzdají, ačkoliv jsou nevidomí a nemohou případné obrázky vidět. Mohou ale díky programům pro hlasovou interpretaci textu moje texty poslouchat. Zejména těm se dnes omlouvám, protože dnes to budou vlastně jen samé obrázky. Začalo totiž konečně pršet a země dostává pořádnou dávku vody, která jí chybí. Koneckonců prázdniny skončily a tak to nemusí být nikomu líto. A houbaři mohou začít doufat, že o víkendu vyrovnají svůj účet s lesem a přinesou domů plné košíky. Není nic krásnějšího, než pořádný liják v lese, kde jak známo, prší dvakrát.

Takže tady jsou mé dnešní obrázky z pořádného lijáku. Právě jsem je udělal, jsou ještě horké.

Kapusta
Pórek
Líska
Dub
Voda z okapu

Jak vidíte, i zelenina je fotogenická. A prší dál. Náš přírodní rybníček se spodním pramenem je už zase konečně plný vody díky přítoku vody z okapů. Možná, že v tuhle chvíli se na jiném místě Česka děsí přicházející povodně, ale u nás na zahradě se nic takového nechystá. Nemáme chatu kousek od potoka, pole kolem nás mají dokonce tu a tam meze a nejvíc vody si vezme les. Myslím, že teď půjdu spálit tu hromadu větví, které jsem díky suchému léty nemohl dát na oheň, protože by vzápětí přijeli místní hasiči. Dělání ohně v dešti je skutečně možné, dokonce hoří lépe než za sucha. Pokud se vám jej ovšem podaří zapálit. Že bude to chroští mokré? Ale ne, mám je pěkně pod igelitem a na zapalování mám takový ten plynový superzapalovač. Takže vám přeji krásný a deštivý den.
6.9.2007 12:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]


 

 


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.