CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Osobní webkameru každému občanovi!

Lidé, kteří se zbavují nepotřebných věcí, jako jsou ledničky či pračky jejich odkládáním u kontejnerů, by se na severu Čech měli mít na pozoru. Hned dvě města, Most a Ústí nad Labem, se totiž chystají ke kontejnerům nainstalovat kamery, které nepořádné obyvatele odhalí. Hříšníkům hrozí tisícikorunová pokuta.

Z této zprávy je zřejmé, že se nedaří vychovávat občany tohoto státu k takovému způsobu života, který by byl kulturní a odpovědný ke svému okolí. Instalování dalších a dalších kamer nejen ve městech, ale i na vesnicích na návsi nebo někde v polích u křížku je naprostou rezignací státní správy. Nespoléháme již na to, že každá rodina vychová své děti tak, aby se slušně chovaly a neničili vše, na co narazí při svých toulkách po ulicích nebo v přírodě. Nepočítáme ani s tím, že by nedostatky rodinné výchovy napravila škola. I tam musíme instalovat kamery, abychom uchránili žáky od vzájemného napadání a pedagogy od napadání žáky.

Navrhuji proto, aby každý občan od školního věku počínaje byl státem vybaven osobní kamerou, která by 24 hodin nepřetržitě monitorovala jeho konání a pomocí GPS i jeho pohyb centrálně pořizovaným záznamem a v případě vyšetřování jakýchkoliv přečinů či deliktů by byly záznamy podezřelých osob okamžitě k dispozici vyšetřovacím orgánům. Takové osobní monitorovací kamery již dnes nosí policisté v některých městech, takže jejich masové nasazení je už nyní technicky proveditelné. Mnou navrhovaná osobní webkamera by byla propojena bezdrátově s osobním podkožním čipem osoby a okamžitě by indikovala do centrály oddálení se od příslušné osoby. Přerušení provozu by bylo rovněž snadno odhalitelné v centrále pořizující záznamy. Nabíjení akumulátoru by bylo zcela v osobní režii nositele a nedodržování předpisů pro používání osobní webkamery by se trestalo finančními pokutami. Osoba opakovaně porušující předpisy nebo přistižená bez kamery by byla bez soudu okamžitě internována do pracovního převýchovného tábora. Po zavedení mého návrhu nastane konečně v naší společnosti klid a mír bez přestupků a zločinů. Tak, jako nám mobily umožnily svobodně a kdykoliv komunikovat mezi sebou, umožní nám moderní technika i úplnou kontrolu a nápravu všech zlořádů v naší společnosti. Ne, přátelé, ještě jsem nezešílel. Jen jsem se dnes pokusil dovést do důsledků trendy, které se v naší společnosti již vyskytují. S tou kamerou na palici či na pupku do pár let určitě skončíme všichni. Nakonec, proč jí nespojit s mobilem a využít ji také pro soukromé videotelefonní hovory?
17.9.2007 10:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]


 

 


[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.