CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Vyhraje Silverlight nad Flash technologií firmy Adobe?

Microsoft Silverlight je platforma určená pro tvorbu dynamického online obsahu a interaktivní práci s ním. Kombinuje text, vektorovou i bitmapovou grafiku, animace a video. Pomocí stažitelné komponenty s velikostí kolem 4MB umožní interaktivní ovládání her nebo aplikací a přehrávání mutimédií ve většině současných webových prohlížečů (Internet Explorer, Firefox, Safari) na platformách Windows a Mac OS X. Výhodou je podpora HD VC-1 video-streamingu. Software využívající platformu Silverlight lze psát pomocí nástrojů pro design - Microsoft Expression Studio nebo pro vývoj - Microsoft Visual Studio, případně využít jakékoli jiného prostředí podporující AJAX, Phython, Ruby a veškeré jazyky .NET.
Microsoft tak přichází s technologií, která má konkurovat velice rozšířeným animacím vytvořeným pro Adobe Flash Player. Příkladem použití SilverLight je aplikace Tafiti pro netradiční vyhledávání. Pokud jste zvědavi na zdrojový kód nejen této aplikace, doporučuji si nainstalovat free textový editor Notepad++, který zobrazuje strukturovaně a barevně a při instalaci si můžete určit, že bude používán pro zobrazování zdrojových kódů webových stránek pro MS Internet Explorer místo standardního Notepadu.

Další prameny:
Silverlight ve zdrojích Microsoftu, komunita Silverlight, Silverlight na Lupě, Něco málo k technologiím WPF a Silverlight - Vyvojar.cz, Silverlight streaming ZDARMA!, Silverlight links - Chris Craft's Blog.
Příklady využití Silverlight: silverlight.net , Tim Sneath blog, Grand-Piano, PhotoGallery, Silverlight Airlines Demo.
20.9.2007 11:20 [Trvalá adresa tohoto článku.]


 

 


[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.