CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Česká politika je opravdu uměním možného.

Předseda Sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD) ve středečním rozhovoru pro Frekvenci 1 připustil, že jeho strana by mohla v prezidentské volbě podpořit Václava Klause, pokud by ODS výměnou za to podpořila v čele Sněmovny Jiřího Paroubka. Vlček tak zahájil kupčení s funkcemi, ke kterému dochází ostatně mezi českými politiky neustále. Ať už se jedná o funkce ministrů při sestavování volebních i povolebních koalicí nebo později o funkce náměstků ministrů a obsazovaní různých výnosných funkcí ve správních a jiných radách či ve vedení státních úřadů. Zrovna včera se nechala ministryně školství Kuchtová slyšet v rádiu, že si nedovede vysvětlit atak ze strany lidovců týkající se zpackaných projektů pro čerpání peněz z Bruselu jinak než tím, že lidovci od ní nedostali žádné místo náměstka. Otevřeně tak přiznala, jak se uplácí a podplácí funkcemi za to, aby někdo držel hubu a krok. Politik tak nemusí otevřeně podplácet politika nebo celou stranu z nějakých tajných fondů. Dělá to pomocí velice bezpečné metody přidělením výnosné trafiky a instalací často úplného idiota do státní funkce. Za čtyři roky si dotyčný dostatečně nahrabe. V některých partajích, jako je například KSČM, dokonce dochází k tomu, že takový zlatokop musí odvádět část svého platu do stranické pokladny pro hrazení nákladů na kafe a nákup tužek. Projeví tím svoji oddanost vůdcům a může doufat, že v příštím volebním období se pro něj opět něco lukrativního najde.

Jen mě na tomto obchodu mezi ODS a ČSSD zaráží nedostatek odvahy pantáty Paroubka kandidovat na funkci prezidenta. Že by se nenašlo dostatek peněz v pokladně ČSSD na získání hlasů z řad ODS? Lidovci i Zelení by jej jistě rádi výměnou za nějaké ty pašalíky podpořili a tímto aktem rozbili současnou nepevnou koalici s ODS a způsobili tak pád Topolánkovy vlády. Obává se snad pantáta Paroubek, že by v mimořádných volbách nevyhrál? Asi ano.
21.9.2007 11:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]


 

 


[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.