CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Potřebujete poslat známému velký soubor?

Mám na mysli soubor velikosti několik desítek či dokonce stovek megabajtů, například nějaké fotky či rodinné video. Existuje řada internetových služeb, které můžete využít, pochopitelně v případě, že máte přiměřeně rychlé připojení k internetu. Například skládky či úložiště souborů jako je Uloziste.com, iSkladka.cz a jiné metody sdílení souborů (P2P) mezi dvěma počítači, například Torrent.

Pro zajímavost se podívejme na podmínky, za kterých můžete použít bezplatnou službu českého serveru iskladka.cz:
Úložiště souborů bez registrace a do délky 1GB!
1) Služba je poskytována zdarma, data budou na serveru uskladněna po dobu minimálně 3 dnů (pozn.: Zatím. Tuto dobu se budeme snažit v dalších verzích prodloužit, o novinkách budete včas informováni :-)
2) Provozovatel serveru neodpovídá za škody způsobené v průběhu přenosu dat nebo po dobu jejich uložení.
3) Provozovatel služby neodpovídá za obsah přenášených dat. Přenášená data nesmí být v rozporu s platnými zákony ČR.
4) Provozovatel se zavazuje, že veškerá přenášená data a emailové adresy nebudou poskytnuty dalším stranám ani zneužity pro jakékoliv jiné účely (spam apod.)

Podstatný je pro vás údaj o dočasnosti uložení souboru. Je logické, že provozovatel tohoto dobročinného serveru nemá neomezené diskové kapacity a tak musí zákonitě nahrané soubory mazat. V případě iskladka.cz je záhadou, z čeho je jeho provoz vlastně financován. Podle registrace domény to nevypadá, že se jedná o pokus policie nachytat uživatele internetu na švestkách. Pokud jde o dodržování zejména autorského zákona proto mějte na paměti, že i když se pro nahrání souboru leckde nemusíte zaregistrovat, stejně o vás na daném serveru zůstane minimálně informace o vaší IP adrese a poskytovateli vašeho připojení k internetu. Což může stačit pro vaše vypátrání. Viz například varovný článek na zive.cz.
3.10.2007 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]


 

 


[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.