CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Bude jednou SW Microsoftu pro nekomerční užití zdarma?

Microsoft se snaží získat budoucí profesionální komerční uživatele prostřednictvím slev svých produktů pro studenty a domácnosti v naději, že tak sníží počet pirátských kopií v domácích počítačích. Zejména marketingoví pracovníci Microsoftu počítají s tím, že jakmile podchytí studenty na školách, budou tito po nástupu do zaměstnání podporovat instalace komerčních verzí u svého zaměstnavatele. Od 1.10.2007 po zimní období se snižuje o 50% doporučená cena sady Microsoft Office 2007 pro studenty a domácnosti. Sada je určená pro uživatele v domácnostech a její licence nedovoluje komerční použití. Studenti a žáci všech škol v ČR mohou nakoupit produkty za 15% běžné ceny díky společné smlouvě mezi spol. Microsoft a Ministerstvem školství. Nabízené produkty jsou sady Microsoft Office, Project, Visio, OneNote, Windows Vista Upgrade, Encarta, Digital Image Suite a další. Tak například Windows Vista Business All Lng UPG MVL + CD (CZ) je k mání jen za 2320,50 Kč nebo Office 2007 All Lng MVL + CD (CZ) Office 2007 All Lng MVL + CD (CZ) za 1963,50 Kč na internetovém obchodu licenceprostudenty.cz firmy ADkom s.r.o (distribuce pro Čechy) a na adrese studentskelicence.cz pro Moravu a Slezsko u firmy monit s.r.o.

Více o licenčních podmínkách čtěte zde. Pokud si budete chtít na kazetu takto zakoupených produktů Office dát slušivý obal, najdete jej zde. O nových formátech souborů Office 2007 se dočtete na této stránce firmy Microsoft.

IMHO se těchto zlevněných verzí mnoho neprodá. Studenti si budou i nadále v domácích počítačích instalovat pirátské kopie. Mnohem rozumnější cestou by byla distribuce lehce očesaných verzí pro domácí nekomerční použití zdarma například podle vzoru firem prodávajících antivirové programy a firewally. Možná, že se toho přece jenom jednoho dne dočkáme.
10.10.2007 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.