CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Dopravní mazané rady nejen pro pražáky.

1. Z Ruzyně do Libuše a Brna. Je to rada nejen pro pražáky, ale třeba i pro ty, kteří se snaží projet skrz Prahu směrem od Ruzyně a pak na Brno. Rychlostní komunikace R1 vedoucí z Ruzyně tímto směrem totiž náhle končí v polích, protože most přes Vltavu je zatím jen na papíře, i když jakési hrabání již započalo. Končí také rychlá jízda, protože odbočka na Brno je totálně zasekaná souvislou frontou kamionů. Je to známý efekt "ze širokých do úzkých", což v podstatě znamená konec jízdy. Dnes ráno mě v tomto místě při pohledu na frontu kamionů prostrkanou osobními auty selhaly nervy a rozhodl jsem se nezařadit. Pokračoval jsem prostě rovně dál na Lochkov, Radotín, Lahovice v naději, že ve Zbraslavi přejedu Vltavu a bude dobře. Jen pro přesnost: popisuji cestu konanou v době mezi 8 a 9 hodinou. A hle, celkem snadno jsem se dostal až na náměstí ve Zbraslavi, zabočil vlevo a ještě jednou vlevo na most. Na jeho konci jsem udělal chybu: odbočil jsem po hlavní do Modřan v naději, že hladce projedu až do Libuše. Bohužel, v Komořanech cosi kopají a tak je zde provoz řízený světly. Doporučuji proto ze zbraslavského mostu jet přímo na Dolní Břežany, což je vhodné i pro ty, kteří by se rádi dostali ve zdraví na D1. Z Břežan je to už jednoduché: namířit na Jesenici, po spojce č.101 směrem na Říčany a až budete na kruhovém objezdu, vzhůru na D1 do Brna. To co popisuji, není cesta pro kamiony, zejména přes Radotín je to tam dost úzké a jeden takový objížděč to měl přede mnou dost těžké.

2. Z Libuše do Ruzyně osobním autem. Tedy globálně vzato i z Brna či z Prahy 4 na letiště. Vezměme to tedy z Brna: logicky vzato byste odbočili z D1 na Jižní spojku značenou jako E48/E50. Jenže právě tudy odbočují kamiony, či spíše neodbočují, jen tam tak stojí a nic se neděje, protože další cesta je zarubaná, včetně Barrandovského mostu a dále navazující "dálnicí". Takže tyto zoufalce mineme a odbočíme až na dalším sjezdu na Pankrác. Na světlech se dáme doleva Vyskočilovou, Olbrachtovou (pořád rovně), Jeremenkovou sjedeme k Vltavě, dole vlevo směřujeme k Barrandovskému mostu. A teď pozor! Pokud je v levém pruhu zdáli patrná fronta, mineme ji, jedny světla, podjedeme most a na dalších světlech vlevo a zpátky k mostu. Musíte to objet, na světlech se do protisměru přece netočíme. Z této strany je nájezd na Barrandovský most vždy snazší. Na mostě se dejte v levém pruhu a stále vpřed, vzhůru do tunelu Mrázovka a dále projedete i Strahovským tunelem. Na výjezdu se dáte vlevo Patočkovou, Bělohorskou (stále rovně přes všechna světla), Karlovarskou a na jejím konci odbočíte na světlech vpravo (směr na OBI) na ulici Drnovskou. Vpravo minete památnou ruzyňskou věznici a opět stále rovně po hlavní, na světlech na kopci rovně a najedete na čtyřproudovku (Pražský okruh), která vás dovede na letiště.
Vypadá to dost šíleně, ale je to rychlé, bez zácpy a vhodné i pro ty, kteří chtějí z D1 jen projet Prahou a dostat se ve zdraví na R7. Přeji vám krásný, i když trochu mlhavý den. Co se dá dělat, podzim je tady a bude hůř.
12.10.2007 10:40 [Trvalá adresa tohoto článku.]


 

 


[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.