CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Houbařská hádanka.

Dnes mám pro vás malou záhadu, především pro ty z vás, kteří jsou opravdoví znalci hub, rostoucích v našich lesích i zahradách. Kromě řady hub, které jsem byl schopen identifikovat celkem snadno nebo za pomoci atlasu hub (václavky, ryzce, pýchavky, zelánky), vyrostla na naší zahradě na pařezu podivná skupina do hněda zbarvených macatých hub, které nejsem schopen nikam zařadit. Jak vidíte z obrázků, vypadají dost jako václavky, ale mají na rozdíl od nich velice tlusté nohy a vůbec vypadají velice naducaně. A navíc na tom starém již téměř rozpadlém pařezu jabloně ještě stále jsou, zatímco pluky václavek ze zahrady už dávno zmizely. Doufám tedy, že se mezi vámi najde nějaký skutečný odborník a tuto malou houbařskou hádanku rozluští.

Napište a já rozluštění přidám k tomuto textu. Doufám, že se vás ozve více a že budou všechny názory shodné. O houbách se totiž nedoporučuje hlasovat, to není politika a demokracie při určování hub nemá žádné místo. Předem děkuji za vaše reakce. Použijte tuto kontaktní stránku.
16.10.2007 10:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.