CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Nepleťte si LGBTI s LGP nebo dokonce s LTO.

Pracovní skupina pro otázky sexuálních menšin naší milé ministryně pro lidská práva a národnostní menšiny MUDr. Džamily Stehlíkové vypracovala materiál nazvaný Analýza situace lesbické, gay, bisexuální a transgender menšiny v ČR. Mezi vládou finančně podpořené projekty v rámci Evropského roku rovných příležitostí pro všechny se nedostalo na ty, jež se věnují lesbické, gay, bisexuální, transgender a intersexuální (LGBTI) tematice. Na popud ministryně proto vznikla pracovní skupina složená ze zástupců a zástupkyň LGBTI neziskového sektoru a státní správy a odborníků a odbornic. Zpracovaný materiál je to docela poučný, po jeho přečtení si přinejmenším alespoň trochu ujasníte řadu pojmů a nebudete vypadat jako ignoranti a nevzdělanci při debatě o dnes často frekventované problematice neheterosexuálů. Objevil jsem pro mě neznámé pojmy jako je butch lesba, cross-dressing, intersexualita (nemá to nic společného s internetem ani s internacionálou:), queer identita a transgender.

Hezky a důkladněji než bych si já troufnul uvedenou Analýzu okomentovala Michaela Appeltová, redaktorka Gity ve svém článku nazvaném "Odborná skupina vypracovala analýzu postavení ne-heterosexuálů/ek v ČR". V závěru článku píše: "Nejzajímavější by však bylo, kdyby text či pracovní skupina zahájily diskusi na téma ustavování sexuální identity – kdo, jakými způsoby a vůči čemu definuje různé sexuální identity skrze výběr partnera či partnerky určitého pohlaví. Aspektů lidské sexuality je nespočet, „sexuálních skupin" by pak mohlo být nespočet – rozbít tak pro mnohé omezující kategorie homosexuality, heterosexuality a/nebo bisexuality."

Po přečtení jejího článku i Analýzy si připadám jako zcela nenormální heterosexuální idiot: mám jen penis, varlata a to od přírody. Prostě člen většiny, která se stále nemůže úplně smířit s tím, že někteří lidé jsou tak trochu a někdy i hodně jiní. I když podle různých průzkumů v Česku panuje v tomto směru značná chápající tolerance, zejména v mladé generaci. Doufám ale, že se tyto neheterosexuální menšiny nestanou časem většinami. Vedlo by to časem k úplnému vyhynutí lidstva. Nebo k přechodu ke klonování, což někteří autoři scifi ale i graduovaní a známí vědci prorokují. To by definitivně a jednoduše vyřešilo dnešní patálie homosexuálních i jiných podobných párů či skupin s výchovou ať už pravých či nepravých potomků. Dokonce i těch "singl" žijících žen i mužů, kteří jaksi do LGBTI skupiny nepatří, často žijí i heterosexuálním životem, ale nechtějí vstoupit do žádného svazku a přesto by chtěli mít "vlastní" dítě. Singlžena si může dítě nějak "opatřit" ale pro singlmuže je to jaksi nemožné. Adopcí svoji touhu po dítěti podle našich zákonů řešit sice může, ale prakticky se mu to nepodaří.

Přiznám se jako otec dvou vlastních dětí a dvou vnuků, že si nejsem tak docela jistý nějakou zářnou budoucností lidstva, pokud se budeme usilovně zabývat podle mě okrajovými problémy sexuality a menšinového soužití a budeme zvysoka kašlat na vážnější problémy mladých manželství. Krachují zejména proto, že nejsou dostatečně připraveni na nelehký život ve dvou a hlavně vůbec netuší, jaká je čeká zátěž při výchově dětí. Máme sice ministryni pro lidská práva a národnostní menšiny, ale žádné ministerstvo pro rodiny a děti, které by se mohlo těch - promiňte mi to slovo - normálních rodin zastat.
30.10.2007 10:20 [Trvalá adresa tohoto článku.]


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.