CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Bude televizní stanice o smrti a pohřbívání i u nás?

Pod heslem "EtosTV ist der neue Trauerkanal" se připravuje v Německu rozjet vysílání nový televizní kanál EtosTV. Marketingový záměr tvůrců této stanice je celkem jednoduchý a pravděpodobně bude i úspěšný: umožnit těm, kteří se za života nedostali do televizního vysílání se na obrazovce objevit alespoň po smrti v důstojném videoklipu. Tato "tichá" vzpomínka vysílaná i několikrát denně - podle toho, kolik zaplatíte - tak může zmírnit bolest pozůstalých. Pro ty bohatší bude jistě v nabídce služeb i další možnost: přímý přenos s pohřbu a následně i opakování ze záznamu. Ti příbuzní, kteří se nebudou moci zůčastnit pohřbu, ať už pro nemoc nebo pro pracovní zaneprázdnění, mohou se zúčastnit virtuálně. A těm žijícím na druhém konci světa můžete nabídnout záznam na DVD nebo vystavení videa na internetu.

Podle mého by i u nás mohl mít takový kanál velký úspěch u důchodců a u kategorie žen, kterou nazývám "sama doma". Flickr.comJe přece dojemné a zajímavé se podívat, jak někdo už odešel z tohoto světa, zatímco my jsme ještě stále tady. A přenos z krematoria nám ušetří cestu, když se chceme podívat "do čeho jdeme". Navíc se budeme moci zúčastnit celé řady slavných pohřbů a netlačit se přitom v davu. Pohřby a svatby celebrit mají v televizi tu nejvyšší sledovanost (pohřeb Luciana Pavarottiho, Karla Svobody). Opakovaným sledováním poslední cesty ať už neznámých nebo slavných lidí nám tato událost natolik zevšední, že se začneme těšit, kdy už bude také řada na nás. Odstranit strach ze smrti, to by mohlo být hlavním marketingovým heslem takové pohřební televizní stanice. Žádnému z nás sice není umožněno se zúčastnit vlastního pohřbu, ale když si sami nebo s odbornou pomocí vyrobíte "Nachrufe" video obsahující přehled vašich životních úspěchů, zpovědi vašich blízkých o tom, jak velkým člověkem jste byli a vaše osobní rozloučení se všemi pozůstalými, můžete si vše pouštět v klidu domova a zažívat opakovaně tu velkou chvíli, až vás budou pohřbívat do země či pojedete svoji poslední cestu do nebeského žáru krematoria. Navíc si tuto službu předplatíte a žádní příbuzní nebudou moci zabránit odvysílání vašeho videoklipu, i kdyby byl nevím jak skandální. Doufám tedy, že se i u nás najde skupina investorů nevědoucích jak ještě více rozmnožit vydělané miliony, kteří pohřbívací stanici v rámci digitalizace televize rozjedou. Mohla by mít povznášející a divácky zajímavější program než nějaký erotický kanál s upoceným souložením. Přeji vám, milí přátelé, abyste se zahájení vysílání české stanice "Spěte sladce" ve zdraví dožili a mohli využít jejích služeb.
5.11.2007 11:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.