CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Zařízly Jiřího Čunka romské spolky?

Jiří Čunek se rád strefoval do Romů a jednal s nimi většinou nelítostně, i když docela spravedlivě. Prohlásil, že musel zlikvidovat vřed na těle města. I když tím myslel vybydlený barák, Romové zuřili. Konečně se dočkali - jejich úhlavní nepřítel odchází z postu ministra, z kterého jim mohl přiškrtit podle jeho názoru neoprávněně pobírané peníze. A tak se Romové radují: "Všichni Romové jsou rádi, v celé republice," potvrzuje Čeněk Růžička z Výboru pro odškodnění romského holokaustu v článku publikovaném pro Romy na dzeno.cz a převzatém z Lidových novin nazvaném Romové mají pro Čunka dárek na rozloučenou. Přestože jim Čunek leží v žaludku, ještě jednou se s ním chtějí sejít. A trochu ho potěšit. Do Prahy vyšlou delegaci, která předá Čunkovi speciální dárkový balíček. "My vážně uvažujeme, že mu předáme sadu samoopalovacích krémů a poukázku na výběr lehátka. A možná také zápalky. I když ty by mohl mít sám," prohlásil předseda romského sdružení Dženo Ivan Veselý v narážce na jiný Čunkův výrok na internetových stránkách Blesku: na otázku, zda budou jako Romové dotováni i ostatní lidé, řekl: "To se budete muset jet někam opálit, začít dělat s rodinou binec, na náměstí dělat ohně a potom se vás teprve někteří politici zastanou a řeknou - on je chudák." Pro Jiřího Čunka má pan Veselý vzkaz. "Rád bych mu jako křesťanovi připomněl: Boží mlýny melou pomalu, ale jistě." Shoduje se tak s ohlasy od Romů, které osobně zaznamenal. "Mám samozřejmě hodně ohlasů. Jeden Rom to komentoval slovy, že existuje takové pěkné rčení - že každá svině má také svého řezníka. Já říkám, že ze sedláka pána neuděláte. Experiment se zkrátka nepovedl," říká zjevně rozveselen.

Jednomu by se skoro chtělo tvrdit, že tím Čunkovým řezníkem se staly romské spolky. Mají řadu ochránců i mezi novináři a tak mohla být snaha médií o likvidaci Čunka společenskou objednávkou Romů. To, že Čunek leží v žaludku všem romským aktivistům potvrzují i statistiky o počtu článků o Čunkovi na jejich serverech. Tak třeba vyběhlo 649 článků z domény dzeno.cz na dotaz Čunek OR Čunk. Rozkošnou nabídku mě udělal po zadání tohoto dotazu google.com : "Nechtěli jste třeba hledat: Čunek OR Čuně site:dzeno.cz ?" Další výsledky: 2 680 z domény www.romea.cz na stejný dotaz. O tom, jak se do Čunka opřela ostatní internetová média (a jejich tištěné "matky") svědčí i další výsledky hledání: Výsledky 13 000 z domény idnes.cz, 43 600 z domény lidovky.cz, 49 000 z domény aktualne.centrum.cz a 31 400 z domény ihned.cz. Celkem jen na těchto šesti serverech je to dohromady neuvěřitelných 91 249 článků.

Možná, že je ale všechno docela jinak: novináři nemají o čem psát, televize o čem vysílat a tak se jim každý skandálek hodí. Dříve se psalo o okurkách nebo kachnách, Hašek si ve Světu zvířat vymýšlel neexistující zvířata, dnes jsou nejlehčím cvičením pro novináře politici, jejich manželky a milenky, jejich peníze. Prostě snadno vydělané peníze a pochvala od majitele listu/serveru za zvýšený náklad/návštěvu. Přiznám se, že i já, osel, často podléhám a píšu o blbostech, jak mě jeden čtenář sdělil v mailu. Faktem je, že ale zřejmě moje noviny čte, jinak by nevěděl, jaké jsou to idiotské plácy. Poblém je v tom, že jsem si zamanul psát tak trochu kroniku života v Česku a řeknu vám, že když se vrátím o pár let zpátky, někdy žasnu, co se tady tenkrát dělo. Dneska si to už nikdo nepamatuje a já teprv ne. Inu, právě proto se píší kroniky. Když už jsme u té minulosti: jste-li členem/členkou KSČM nebo jejich voličem, nezapomeňte dnes oslavit kulaté devadesátileté výročí bolševického vojenského puče zvaného Velká říjnová socialistická revoluce. Nenechte se zmást tím, že se slaví v listopadu, když vypukla 25.října 1917. Rusko v té době ještě používalo poněkud zasmrádlý juliánský kalendář. Pamatuji se matně, že jsme se za totality bavili otázkou "Můžete věřit komunistům?" a odpovědí "Nemůžete: říjnová revoluce byla v listopadu, Lenin se ve skutečnosti jmenoval Uljanov a Stalin Džugašvili." Někteří ještě dodávali: a žárovku nevynalezl Edison ale Jabločkin. Přeji krásný den, ať vás šéfové nebuzerují, taky na ně jednou dojde.
7.11.2007 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.