CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Chcete jezdit jako šílenec či prase? Dejte se k policii.

Za zprávu dne považuji zjištění Ústavu státu a práva, že policejní služební zákon nedovoluje odebírat trestné body policistům ani ve chvíli, kdy jsou mimo službu. "Když se policista dopustí nějakého přestupku nebo poruší dopravní předpisy, tak mu nelze uložit bodové hodnocení," řekl ČT Tomáš Doležal z Ústavu státu a práva Akademie věd. Policejní prezídium i ministerstvo vnitra o problému vědí, pravděpodobně od samého počátku vzniku služebního zákona z jednoduchého důvodu: měli to tak v úmyslu a doufali, že se to neprolákne. Teď se tváří jako neviňátka a uvedli, že se chystá legislativní změna, která nerovnost před zákonem napraví. Mluvčí ministerstva Vladimír Řepka uvedl, že novela by mohla vstoupit v platnost v polovině příštího roku. Do té doby si to mohou policisté na silnicích užívat. Podle mého si ale budou dělat i po onom "narovnání" ve svém volnu co je napadne: už jste někdy slyšeli, že by policista dal pokutu jinému policistovi poté, co mu ukáže místo občanky služební průkaz? Mě samotnému se vícekrát za doby totality podařilo nezaplatit pokutu jen díky tomu, že jsem pracoval u dnes již neexistující firmy zvané Armabeton. Jeden příklad z mnoha: poté, co příslušník veřejné bezpečnosti (tehdejší označení pro policistu) objevil v občance, kde pracuji, vrátil mě doklady se slovy "S armádou máme, soudruhu, dobré vztahy, tak pokračuj." Zábavné na tom byl fakt, že název firmy byl odvozen od armovaného betonu a s armádou neměl nic společného.

A protože má ministr vnitra Langer velké potíže s odchodem značného počtu policistů a nábor se příliš nedaří, neváhejte a dejte se do služeb policie, zvláště pak tehdy, pokud milujete rychlou jízdu. Máte-li slušné vzdělání a praxi především v oblasti informačních technologií, můžete si navíc k platu přivydělat prodejem politicky nebo kriminálně atraktivních informací, odposlechů a jiných kompromitujících materiálů. Takový vedlejšák vám může hodit i desítky tisíc českých na stole, ba i mnohem, mnohem více. Starodávné riskantní metody fotografování tajných dokumentů jsou dávno pryč. Udělat přece kopii CD či DVD dovede dnes každý mamlas. Vyjednávejte zásadně mobilem pro jedno použití a materiál předávejte přes internet poté, co dostanete peníze v hotovosti přes mrtvou schránku. Nelehkým úkolem bude peníze řádně vyprat. V tom vám může poradit například portál.cz. Přeji krásný den a neuklouzněte někde na silnici do příkopu.
12.11.2007 10:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.