CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Mezi neonacisty a anarchisty není žádný rozdíl.

Je to naprosto stejná sebranka, která se skládá s nedospělých zakomplexovaných jedinců, kteří mají nedostatek inteligence a vzdělání, nechuť k práci někde na stavbě nebo u pásu a velkou chuť se občas pořádně poprat až do krve. Jako jednotlivci jsou zbabělí a nejraději se perou se slabším nebo v několikanásobné přesile. V tomto způsobu "boje" vynikají v poslední době anarchisti či jak si rádi říkají, antifašisti. Pro společnost by jejich rvačky nebyly nijak zajímavé ani nebezpečné, pokud by se odehrávaly někde na periferii, kde by jim dokonce ani nemusela asistovat policie. Jenomže oni touží po publicitě, jsou nadšeni, když se druhý den vidí v televizi a dokonce mají vlastní kameramany a fotografy, kterí vše natáčejí a fotí jako důkazy jejich "hrdinství" prokázané v nelítostné bitvě ať už s "ideologickými" nepřáteli nebo s policií. Vedou je a řídí osoby, které s nebývalým nasazením realizují svoje "vůdcovské" schopnosti, mají vlastní právníky bojující za ně se "systémem", což je stát jako takový respektive policie a soudy.

Je to obtížný hmyz, se kterým se demokratická společnost díky obratnosti jejich vůdců může jen těžko vypořádat. Jejich vůdcové jsou natolik chytří i vzdělaní, že formulace jejich cílů publikované na internetu nebo i v ve vydávaných tiskovinách (Národní politika, vydává Národní strana) jsou natolik obecné a populistické, že jim není možné prokázat jejich skutečné záměry: nacionalizace státu, nenávist k jiným rasám a podobné cíle. Neonacisté přitom evidentně vycházejí z předválečné ideologie německé NSDAP. Jsou fascinováni Hitlerem a jeho ideami nadřazenosti německého národa všem ostatním. To je zvláště paradoxní u českých nácků, kteří přehlížejí fakt, že Hitler měl v úmyslu vymazat z mapy Evropy nejen Židy, ale i český národ jako podřadný a méněcenný. Zejména anarchisté reprezentovaní organizací ANTIFA, Antifašistická akce - AFA, stát vnímají jako otrokářský systém, který je nutí dodržovat normy společného soužití občanů, který je odírá o těžce vydělané peníze. Jako přímého nepřítel si pro své řádění vybrali neofašisty. Ve svých prohlášeních tvrdí, že jsou organizací, která "je otevřená každému, kdo se chce aktivně podílet na boji proti fašismu, nacismu a bolševismu ve všech jeho podobách a to i v době, kdy je antifašimus často posuzován jako extremismus." To je samo o sobě komické, protože to byli právě bolševici, kteří vedli v předválečných letech bitvu s hitlerovými fašisty a prohráli jí. Z toho je patrné, že jim nejde stejně jako neonacistům o nějakou ideologii. Jde jim všem jen o boj. S kýmkoliv a proti komukoliv. Navštivte HrusiceNení nad to se řádně porvat. Prostě v určitých našich spoluobčanech ještě stále přetrvávají prastaré atavizmy, které se nemají kde vybouřit. Primitivní kmenové národy vždy vedly malé místní války či lovy na zajatce pro zábavu, prostě aby svaly nezlenivěly. V naší spořádané civilizované společnosti nic takového není k mání, porvat se lze jen na fotbale nebo v pouliční bitce. Na vesnici se stále ještě občas a jen někde dodržuje tradice hospodských rvaček ve stylu známého obrazu pana Lady, to našim milým primitivům ale nestačí.

Hrozí od této chátry nějaké nebezpečí pro společnost? Pokud se mezi nacisty nenajde schopný vůdce přesvědčit většinu národa o svých cílech a převzít "demokraticky" moc, tak jak se to povedlo Hitlerovi, žádné nebezpečí nehrozí. Notabene také se nepíše rok 1930. Média všeho druhu by udělala nejlépe, kdyby o rvačkách této chátry nepodávala žádné informace a přestala jim dělat reklamu. Jestliže jsou článků o rvačkách plné noviny a televizní stanice opakují každou hodinu "atraktivní" záběry, pomáhají tím této sebrance. Policie by je měla nemilosrdně převálcovat při každé příležitosti a zadržené rváče by měli soudci operativně posílat nejlépe ještě tentýž den do chládku na pár měsíců. Je tu ale další problém našeho vězeňství: naše věznice a zacházení s vězni připomíná spíše rekreační pobyty než trest za spáchané zločiny. Pracovníci věznic prý vězně převychovávají! Inu, jejich výsledky jsou jasně patrné z rostoucího množství recidivistů. Tudy žádná cesta nevede a bylo by třeba se poučit spíše v USA. Škoda, že nám pan Havel ze svého studijního pobytu v USA nepřivezl v tomto směru něco přínosného.
13.11.2007 10:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.