CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Jaká je nejlepší past na myši?

Zima je tu letos nějak dřív, asi to bude tím globálním oteplováním. Všichni majitelé venkovských sídel, především pak chataři s nepříliš fortelnými stavbami mají v těchto dnech co dělat se stěhováním myší z polí a zahrad do sklepů, na půdy, v nejhorším případě i do zastlané peřiny. Nastává proto čas nelítostného honu na myši a vítězí jen ten, který má vhodné pasti a pastičky. Nevím jak vy, ale já jsem s několika různými elektronickými plašiči udělal tu nejhorší zkušenost. Nejprve jsem si liboval, jak to pěkně bliká a možná i občas zapíská zvukem lidskému uchu neslyšitelným a představoval jsem si, jak davy myší zbaběle prchají s poškozeným sluchem a možná i mozkem někam daleko od naší chaty. Liboval jsem si do té doby, než jsem našel ve sklepě okousaná jablka a na půdě rozcupovaný kus polystyrenu. Abych nabyl jistoty, že elektronika skutečně selhala, nastražil jsem těsně vedle jednoho hi-tech výrobku klasickou pastičku s lákavou lahůdkou v podobě sýra. A vida, druhý den se lapila infrazvuku odolávající myška a tak to pokračovalo tak dlouho, až zřejmě myši došly.

Nespoléhejte na reklamní triky prodejců elektronických plašičů a nastražte rychle starou dobrou klasiku. Tento způsob boje sice vyžaduje akt pohřbívání myší se zlomeným vazem, čemuž se ženy z jakýchsi záhadných důvodů brání a tak je lov myší mužskou záležitostí. Abyste si doplnili vzdělání stran pastí a pastiček, neváhám zde zdarma udělat reklamu několika výrobcům či prodejcům pastí. Nejvíce mě oslovily stránky firmy Hradský - SUNK, která nabízí úžasný sortiment pastí na myši i krysy a mimo jiné i úchvatnou multimucholapku. Umělohmotné pastičky s děsivými zuby jsem osobně vyzkoušel s výborným výsledkem, jsou ale poněkud fórové a vydrží nejvýše dvě sezóny lovu. Podobnou nabídku kvalitního zboží má i KOVO DRUŽSTVO Olomouc, dále nahlédněte do nabídky firmy ZEPO s obdobným sortimentem, kde nabízejí i past na kuny, tchoře a jiné obtížné potvory. Zejména kuny dokáží nejen nadělat značný nepořádek na půdě ale často i poškodí isolaci střechy. Kdesi jsem četl o spolehlivé metodě, jak kuny odpudit: stačí si zajít do zoo a vyprosit si tam tygří nebo lví exkrementy. Je to prý spolehlivé. Otázkou zůstává, zda to nebude páchnout ještě víc než pozornosti zanechané kunou. Pokud vedete třeba ve sklepě neúspěšný boj s hlodavci, mám ještě jednou dobrou radu: lísky s ovocem postavte na plechový či umělohmotný sud. Myši pak mohou jen mlsně chodit okolo, pokud ovšem nedovedou šplhat po stropě a skákat na ovoce shora. V podzimním lovu vám přeji mnoho zdaru.
14.11.2007 10:35 [Trvalá adresa tohoto článku.]


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.