CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Zaplaťte Baťům odškodnění a vyhlaste státní bankrot.

Státní žalobci po šedesáti letech očistili jméno zlínského podnikatele Jana Antonína Bati, který byl v roce 1947 v nepřítomnosti odsouzen na 15 let za to, že se veřejně nehlásil k odboji proti nacistům. Letos v listopadu česká justice verdikt Národního soudu zrušila a tím umožnila Tomáši Baťovi žádat o odškodnění za znárodněný majetek. "Máme zájem na tom, aby nám byla vyplacena náhrada, jak byla slíbená podle Benešových dekretů," řekl česko-kanadský podnikatel, který je synovcem Jana Antonína Bati. Pokud by stát skutečně musel náhrady platit, dostal by se podle odhadů některých advokátů do značných problémů. Tvrdí to například Klára Veselá-Samková, která některé z dalších podnikatelů ve Štrasburku zastupuje. Podle ní by se Česká republika dokonce ocitla blízko státního bankrotu.

Jak se s takovým atakem na státní pokladnu vypořádat? Možná by bylo vhodným řešením rozdělení státu podle následujícího scénáře: část státního území České republiky známé jako Valašské království by se vůlí jeho občanů odtrhlo od Česka jako samostatný stát, který by se prohlásil nástupnickým státem pod jménem Česká republika valašská. Tato nová republika by převzala po Česku nástupnictví včetně státních symbolů a ústavy a přešel by tak na ní i státní dluh. Poté by vyhlásila bankrot a stala by se majetkem věřitelů. Zbytek původního Česka by se vůlí parlamentu přeměnil v konstituční monarchii Království českomoravské. Když mohli při převratu v roce 1989 komunističtí federální poslanci zvolit presidentem Václava Havla, mohli by ti dnešní stejně snadno vyhlásit monarchii. Ve všelidových volbách by byl zvolen nový král - nejspíše Václav Klaus - a začali bychom s čistým štítem. Od věřitelů původního Česka by pak král přes prostředníky s finanční pomocí sponzorů tajně odkoupil za zlomek původního dluhu zkrachovanou Českou valašskou republiku a připojil ji opět ke Království českomoravskému. Tato metoda byla českými podnikateli mnohokráte s úspěchem použita při likvidaci zadlužených firem a není důvod, proč by nezabrala i při likvidaci státního dluhu České republiky.
26.11.2007 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.