CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Dejte si také jeden dárek k Vánocům zdarma!

Koneckonců nejlepší jsou ty dárky, které si k Vánocům dáváme sami. A ty úplně nejlepší jsou takové, které vás stojí jen trochu námahy. Na adrese manicstreetpreachers.com si můžete zdarma stáhnout skladbu The Ghost Of Christmas od skupiny Manic Street Preachers, která skladbu věnovala svým fanouškům zdarma. Je to necelých 7MB zazipovaných ve formátu MP3 v kvalitě 256 kbit/s. A nezapomeňte si předem pustit FLASh, jinak tam ten vánoční dárek nenajdete. Spuštění activeX Shockwave Flash Object v Microsoft Internet Exploreru 7.0 jen pro jednu webovou stránku není možné (nebo to zrovna já neumím?), zatímco v poslední době proklínaném Firefoxu na to stačí jedno klepnutí.

Jsou samozřejmě také jiné dárky, které můžete získat "zdarma". V uvozovkách proto, že nejprve musíte utratit poněkud větší peníze za cosi, například jízdní kolo a pak vám k tomu prodejce věnuje milostivě jako "dárek" zdarma kvalitní nářadí, což by mělo být samozřejmou součástí vybavení. Tyhlety dárky jsou samozřejmě zahrnuty do ceny a je to jen nejapný marketingový pokus vás získat. Firmy, které takové "dárky" dávají automaticky řadím mezi podvodníky a zloděje a nenakupuji u nich.

Opravdu zdarma se na internetu vesele stahuje hudba, různá videa, filmy a programy. V naprosté většině se jedná o porušování autorských práv. Pokud něco takového sami děláte v oblasti SW, riskujete, že se dostanete do stále rafinovanějších sítí naší milé policie popoháněné známou mezinárodní agenturou BSA (Business Software Alliance), která odstartovala kampaň zaměřenou na boj proti softwarovému pirátství v malých a středně velkých firmách. Od poloviny listopadu se BSA obrací postupně na management a majitele více než 15 tisíc menších firem po celém Česku s výhružným dopisem. Jedná se především o firmy podnikající v oborech, jakými jsou projekční činnost, reklama, návrh konstrukcí, design či konzultační služby. Pokud ovšem máte doma nelegální SW, který nepoužíváte pro komerční činnost ani jej dále neposkytujete za úplatu, pravděpodobně se jejich obětí nestanete. I když už i takové případy se před soud dostaly (více viz zde). Vy ale jistě stejně jako já máte svoje wokna legální nebo jste vyznavači Linuxu.

Jaromír Nohavica nám žádný nový dárek nepřipravil, asi je trochu rozhozený a tak nabízí zdarma jen to loňské mp3 album Pražská pálená v kvalitě 193 kb/s stereo.
Přesto se někdo najde, který nabízí dárek zdarma: poukázku na kosmetické poradenství v hodnotě Kč 500. Jde o kompletní ošetření pleti, profesionální poradenství a závěrečné nalíčení. Možná je v tom ale nějaký háček. Například budete muset zaplatit použité kosmetické prostředky.
Nebo něco jiného a bez rizika: objednejte si bezplatné změření geopatogenních zón ve vašem domě! Hrajete rádi na piano? Pak si zajeďte pro starší křídlo hnědé barvy J.Fritz Sohn, Wien. Chcete si zařídit sklad nebo menší výrobnu? Můžete mít zadarmo celý likusák. Možná bude ale už pozdě. Když jej ale získáte, budete určitě potřebovat nějakou tu hlínu na srovnání terénu. I tu můžete mít zdarma. Potřebujete si doma cosi tisknout? Můžete mít i papír zdarma. A pak že v našem státě rostou neustále životní náklady. Přeji vám proto samé úspěchy v získávání čehokoliv zdarma. Zkuste to pro začátek na doméně Zdarma.org.
7.12.2007 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.