CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Vězňové dostanou nové civilnější stejnokroje.

Podle generálního ředitele Vězeňské služby Luďky Kuly dostanou ještě letos vězňové nové vězeňské stejnokroje. "Chceme dosáhnout toho, aby osoby, které jsou ve výkonu vazby, byly prostě oblečeny na trochu jiné úrovni než dosud. Doposud jsou to prostě tepláky a tepláková bunda, které jsou naprosto nevyhovující," řekl v rádiu Frekvence 1 Kula. Dosavadní stav by se tedy měl brzy změnit. Nové oblečení by mělo být více civilní. "Chceme docílit toho, že vězni se budou cítit jakoby v civilním oděvu, ale současně zaměstnanci budou vědět, že to jsou vězněné osoby," sdělil médiím Kula.

Je to skvělé, jak se naše vězeňská služba stará, aby se vězňové cítili ve vězení jako doma. Navrhuji ale něco ještě více civilního ala Al Capone a boty s dečkami. Takovým oblečením se zřetelně odliší vězňové od dozorců. Saka samozřejmě s různými vzorky látky a pochopitelně kvalitní spodní thermo prádlo. S oblečením vězeňkyň si nejsem úplně jistý. Možná něco slušivého ve stylu Star Trek. Důležité bude, že vězňům opustivším z vlastní vůle nápravné zařízení odpadne díky iniciativě pana ředitele Kuly problém se sháněním civilního oblečení.
10.1.2008 10:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.