CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)
CDmusic.cz - CD, DVD, Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices (products catalogue).

Ukradl Saliuta magistrátu 50 milionů?

Pražský magistrát se stal obětí organizovaného zločinu. Někdo z jeho zaměstanců nebo dodavatelů zfalšoval na faktuře číslo účtu dodavatele stavebních prací a tak téměř 50 milionů korun odešlo místo na účet firmy Skanska na účet stavební ukrajinsko-litevské firmy Garok. Jednalo se o práce na kanalizaci v Újezdě nad Lesy. "V průběhu vyšetřování se podařilo prokázat, že částka 50 milionů korun došla na účet muže, který se prokazuje doklady dvaadvacetiletého Litevce," sdělil Ladislav Bernášek z pražské policie. Podle policie je na něj v republice zaregistrováno několik obchodních společností. Policisté ale nevylučují, že se může jednat o takzvaného bílého koně.

Podle mého soukromého šetření je oním nejmenovaným Litevcem Raimondas Saliuta, dat. nar. 23.12.1985, bydlištěm Vilnius, Nemenéinespl 39 (nebo Vilniaus 5-Asis, Nemeneinespl 16/2 ???) Litevská republika, jednatel firmy GAROK s.r.o., Praha 2, Nové Město, Ječná 15/547, předmět podnikání: přípravné práce pro stavby a správa a údržba nemovitostí. Firma Garok byla zapsána do obchodního rejstříku 23.července 2003 ukrajinským jednatelem jménem Roman Kurylo, od kterého firmu Saliuta koupil pravděpodobně v rámci přípravy zmíněného podvodu 31.října 2007. Raimondas Saliuta vlastní i další firmy:
- Pidojma s.r.o. Praha 5, Pod Žvahovem č.p. 26. Firmu koupil Saliuta od Ukrajince jménem Roman Kurylo rovněž 31.října 2007.
- NEXT PLEASE s.r.o, Praha 9, Horní Počernice, Bystrá 761/10. Firmu koupil Saliuta od Ukrajinky jménem Olena Yashchenko 13.září 2007.

Saliuta spolu s dvěma dalšími lidmi část peněz vybral a část peněz rozeslal na účty u nejrůznějších bank v republice. Pokud jste se vy nebo vaše firma s povedeným Litevcem jménem Raimondas Saliuta nebo s jeho firmami dostali do kontaktu, obraťte se nejlépe na policii a hlavně si zkontrolujte účty v bance. Policie by také jistě přivítala informaci, který ze dvou mužů vybírajících peníze na záběrech z banky je Saliuta. Jak je z případu patrné, organizovaný zločin se úspěšně dostává do druhé fáze podnikání na našem území a přechází od násilných loupeží k vyspělejším trikům.
17.1.2008 11:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.