Hledáte na internetu filmy zdarma?

Pak mám pro vás jeden zajímavý tip: existuje takový internetový obchůdek, kde se dají stáhnout za peníze různé filmy americké provenience. A některé z nich, hlavně ty staršího data neboli předválečné, jsou za nula peněz. Obchůdek se jmenuje FilmOn a najdete zde řadu pradávných amerických hitů jako například Blue Steel nebo Sagebrush Trail s Johnem Waynem.

Postačí, když se v obchůdku FilmOn zaregistrujete a můžete nakupovat. Filmy, které jsou zadarmo poznáte snadno: jsou v nabídce jako první pod volbou Free Stuff. Klepnete si na Download, zjeví se vám nulová cena a zvolíte Buy. Pokračujete volbou Checkout a dále Finish. Volba Preparing vám po vložení jména a hesla začne stahovat příslušný soubor. Pokud si jej chcete uložit na disk, přerušte spouštění filmu krokem zpět na předchozí stránku a pod volbou Download najdete adresu, kde je film uložen. Zde doporučuji použít nějaký šikovný stahovací program, například GetRight. Budete znovu vyzváni k vložení jména a hesla (dejte si pro příště Remember) a začne se stahovat. Délky souborů MPEG se pohybují mezi 700 - 900 MB. Podle uveřejněného varování jsou stahované filmy digitálně označeny (fingerprinted) a není vyloučeno, že by vás mezinárodní protipirátská asociace předhodila policii, kdybyste se pokusili takto stažený film dát volně na internet.

Pro stahování filmů si můžete nainstalovat i jejich stahovač Download'n'Burner. Ten mě ale nijak neoslovil a použil jsem raději výše popsaný postup. Ceny filmů, které nejsou zdarma se pohybují kolem 5-6 euro za stažení filmu a zhruba polovinu stojí přehrání filmu jako stream, tedy bez uložení na disk. Najdete zde i filmy pro dospělé, u kterých většině českých diváků anglické dialogy nevadí, pokud tam nějaké jsou. Soukromá videa na která máte autorská práva můžete do FilmOn nahrát přes volbu UPLOAD Your Movie, kde si můžete také přehrávat videa uložená jinými uživateli. Zejména kategorie "Idiot's corner channel" je zatím málo obsazená. Přeji hezké kulturní zážitky ať už zadarmo nebo za peníze.
31.1.2008 10:40 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.