Milujete také svůj počítač? Zkuste DriverMax!

Máj sice není měsíc lásky k počítačům, ale u některých úchylů je často počítač v žebříčku lásky na prvním místě. Takoví jedinci kromě jiného pečují i o jeho zdraví: aby se nenakazil viry, aby styk s ním byl bezpečný, aby byl vždy připravený sloužit a hlavně aby byl rychlý, co nejrychlejší. A tady je problém, který jistě znáte: čím delší uplynul čas od instalace woken, tím pomalejší se vám počítač zdá. A není to jenom zdání, je to holý fakt, který potvrzuje deset ajťáků z deseti. Nezbývá pak nic jiného, než naformátovat disk a wokna znovu nainstalovat. Kdo to už jednou zkusil, jistě ví, co jej kromě instalace řady uživatelských programů čeká: hledání a instalace ovladačů hardwaru (drivery), zejména toho, který funguje jenom díky ovladačům instalovaným z CD výrobce nebo stahovaných z internetu (grafická karta, monitor, zvuková karta, netypická tiskárna, skener, modem). A netušíte, kam jste ta CD s ovladači zašantročili. Možná nechcete instalovat celá wokna znovu, ale jen zkusit nový ovladač hardwaru, a přitom mít pro jistotu v záloze i ten starý — osvědčený, kdesi uložený na disku. Případně chcete zjistit, zda k vašemu hardwaru existují nové ovladače, ale nemáte čas ani chuť trávit desítky minut jejich hledáním po internetu.

Všechny tyto úkoly vám pomůže vyřešit zdarma dostupný program DriverMax: analyzuje operační systém, nalezne nainstalované ovladače hardwaru a umožní jejich export či aktualizaci. Vyexportované ovladače samozřejmě umí také znovu importovat, tedy nahrát znovu do systému po jeho nové instalaci. Program je dostupný zcela zdarma na stránce jeho autorů. Do třiceti dnů od instalace je však třeba bezplatně se zaregistrovat u výrobce pro zpřístupnění všech funkcí. Registraci provedete přímo v úvodním okně kliknete na tlačítko Claim your FREE registration code. Registrační kód vám přijde mailem.

Pokud máte v počítači druhý pevný disk, nechte si ovladače zapsat právě na něj. DriverMax vytvoří v zadaném adresáři strukturu podadresářů obsahujících všechny nebo jen vámi vybrané ovladače. Pokud necháte uložit všechny ovladače včetně systémových zařízení, počítejte s prostorem kolem 60 MB. Jestliže máte jen jeden pevný disk, vypalte si vytvořený adresář na CD. Nebo použijte flashdisk. Podrobný popis použití programu DriverMax najdete například na Chip.eu. I když se k žádné nové instalaci nechystáte, určitě si zálohu ovladačů udělejte, nikdy nevíte, kdy se vám wokna složí. Přeji vám krásný první máj a prožijte jej raději někde pod rozkvetlou třešní. Tam se přece dělá ta opravdová láska.
1.5.2008 10:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.