Volit ODS v Praze může jen nekulturní dobytek.

Tímto článkem nepochybně riskuji ztrátu některých stálých čtenářů. Ale nešť neboli děj se vůle boží. Úvodem malý citát z díla jiného autora: "Zápas menších pražských divadel, galerií a podobných institucí o přežití není jen bojem o několik milionů. Je to víc. Je to zápas o smysl a charakter státu....
...Co dělat? Nenapadá mne nic lepšího než doporučit Pražanům, aby v blížících se volbách nevolili stranu, která už tak dlouho Praze vládne a která už tolik nedobrého dopustila, pokud se na tom přímo osobními zájmy svých pražských předáků nepodílela. Změna na pražské radnici by byla podle mne dobrým znamením pro každého, komu ještě záleží na charakteru a smyslu našeho státu a naší samosprávy.
"

To nám doporučil v sobotních Lidovkách Václav Havel, dramatik, bývalý československý a český prezident, multimilionář a hlavní viník zkázy kulturního stánku zvaného Lucerna vybudovaného jeho předky. Protože jsme zvyklí poslouchat hlas našeho novodobého "tatíčka" Václava, nebudeme volit zlotřilou ODS, ale komunisty, socany, lidovce a zelené, protože ti všichni kulturu milují a budou dotovat kdejaké divadlo proto, že tam se rodí nová společnost, která bude plně hradit všechny náklady divadel včetně rodného Havlova divadla Na zábradlí tak, jak to dělali před převratem komunisté spolu s lidovci, socany, svazem mládeže, hasiči, včelaři a dalšími v jednotné Národní frontě. Tak se dopracujeme díky pražským divadelním umělcům k novému převratu, k České socialistické republice s prezidentem Zemanem a premiérem Paroubkem. Už aby to tady bylo, pak zavládne na českých luzích i v hájích klid a mír, všichni se budeme milovat a pomáhat si.

A co náš Václav? Ten rozdá veškerý svůj majetek a dožije jako důchodce na Hrádečku, pro jistotu střežen agety BIS. Dáša tam bude pěstovat na přilepšenou slepice a králíky. Tam Václav napíše svou poslední divadelní hru nazvanou Umírání, ve které vylíčí pocity člověka, který jako chudý, velmi chudý důchodce umírá spokojeně v ústraní poté, co rozdal neziskovým organizacím veškerý svůj movitý i nemovitý majetek dříve, než mohl být tento vládou Národní fronty znárodněn, spokojen s životem, ve kterém se tak zasloužil o svůj národ. Uvedení své hry se bohužel nedožije, ale konečně si v ní zahraje Dášenka. tentokrát dramatikovu a politikovu vdovu. Zcela bez prostředků pak odejde dožít do domova zřízeného socialistickou vládou pro bývalé herce na zámku v Lánech. Taková je moje vize nedaleké budoucnosti, tak jak se náhle a nevysvětlitelně vynořila před mým duchovním zrakem po přečtení Václavovy výzvy k pražským voličům. Já vám k tomu dodám předvolební heslo: Volte voly, volte krávy, volte třebas i klerikály, jen nevolte právě dnes, ODS!
2.6.2008 10:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.