Navrhněte si nábytek z IKEA na počítači.

IKEA Home PlannerNábytkářský obchodní řetězec IKEA asi není třeba představovat, možná máte nějaké výrobky doma nebo se chystáte si v IKEA koupit nějaký nábytek. V tom případě můžete pro naplánování nábytkové sestavy použít volně dostupný IKEA Home Planner, který vám pomůže s výběrem i rozmístěním nábytku v půdorysu vašeho bytu. Rozhraní programu je docela přehledné. Nejprve určíte velikost vaší místnosti, pak do něj umístíte okna, dveře a elektrické zásuvky i vypínače. V další volbě vyberete z nabídky nábytek, v případě kuchyně i další zařizovací předměty. Se všemi objekty můžete po označení klepnutím pohybovat nejlépe pomocí kurzorových šipek na klávesnici jak ve dvourozměrném, tak i v trojrozměrném zobrazení. Jediným nedostatkem programu je omezená nabídka výrobků, která neobsahuje všechny aktuální položky z katalogu.

Kdykoliv si můžete rozestavění nábytku zkontrolovat v trorozměrném pohledu a zkontrolovat si seznam použitého zařízení včetně cen. Výsledek si můžete kdykoliv vytisknout. Plán, se kterým jste spokojeni, si můžete také uložit přímo na IKEA server a při příští návštěvě ho můžete zkonzultovat s pracovníky oddělení IKEA a zboží nakoupit. Tímto způsobem se můžete ujistit o správnosti vašeho výběru dříve než uskutečníte nákup.

Program Home Planner obsahuje i data jednotlivých produktů a je ke stažení na stránce Ralizujte své sny. Přeji vám příjemné nakupování v IKEA. Objednat si ale zboží na internetu nemůžete, což se snad časem napraví. I když v případě nábytku si každý raději věc prohlédne ve skutečné velikosti. Pro dokupování dalších dílů by ale bylo pohodlnější si přes internet objednané zboží nechat dopravit až do domu.
20.8.2008 10:25 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.