Londýnské listy II-4: Síťovky a Kristův penis.

Po nahlédnutí do místního tisku zjišťuji, že bavlněné síťovky jsou v UK nejnovější módní bombou pro ženy i dámy. A věřte nevěřte, prodává je ve svém ekostore deník Guardian. "Vyrobeno z organicky pěstované bavlny, které jsou silné, přírodní, dlouho trvající alternativu plastového sáčku. Držitelem více než si to představit. S sebou nese velké zatížení a nebude řezu do svých rukou buď," překládá reklamní slogan služba Google Translate. Opět objevená amerika: bavlněné síťovky jsme jako děti v druhé polovině minulého století používali s oblibou na nákup. Vešly se totiž do kapsy a tak jsme mohli jít hrát fotbal či kuličky a při návratu domů přinést bochník chleba. Dcera prohlásila, že má někde zastrčenou síťovku sice určenou původně pro přenášení kopacího míče, ale teď, když se jí pomocí Guardianu ozřejmila i její další funkce, bude eko-in. Síťovky to mají podle ní předem vyhráno proti dosud za peníze nabízeným neforemným taškám z hrubého plátna. Vejdou se totiž i do skrovné dámské kabelky. Příště si přiveze z Česka klasický český srp na trávu a všudelezoucí břečťan, protože zdejší minikosa zvaná grass-hook je naprosto idiotský nepoužitelný výrobek. Inu, zdá se, že návrat ke starým hodnotám započal a možná se ještě dožiji doby, kdy se bude chodit pro mléko s bandaskou.

Na jiném místě Guardianu referuje Julian Baggini o skandální soše Krista se ztopořeným penisem, kterou vystavil její autor čínského původu Terence Koh v městě Gateshead. Bagini konstatuje, že Kristus byl nepochybně také muž dříve než se stal bohem a tak je jisté, že jeho penis byl alespoň jednou ztopořený. K tomu si jen dovolím podotknout, že kdejaký mazal a takysochař se často snaží proslavit umělecky bezceným dílem pomocí politického či náboženského skandálu a obhajuje své "umělecké" dílo právem na svobodu projevu. A to i u nás v Česku, viz některá "díla" pana Knížáka. Terence Koh by se nemusel do podobné společnosti tlačit. Jeho ostatní díla jsou sice poněkud pochmurná, věštící konec lidstva, ale nejsou samoúčelnou provokací. Možná, že se o něm přestalo psát a tak se chtěl dostat na první stránky světových novin. Mrkněte se i na terencekohshow.com.

Včera jsem měl modrý den. Topolánek by měl radost: modrá na nábytku, modrá na zemi, i moje ruce byly modré. Naštěstí mě zatím ještě nezmodral mozek, z čehož mě někteří s vás podezřívají. Zatím jsem spotřeboval "jen" deset 0,375 l plechovek barvy a jsem asi tak v polovině. Nedá se nic dělat, ale ekologický nábytek bez pryskyřic a jiných umělých hmot stojí nějakou tu námahu. Máme tu pod mrakem a dost se ochladilo. Nejspíše se utrhnul zase nějaký ledovec v Arktidě, ale na hladinu vody v Temži to nemělo žádný vliv. Zatím.
4.9.2008 09:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.