Za starou televizi dostanete 500 korun.

Lidé, kteří si v obchodech s elektronikou v říjnu koupí nový televizor, nebo počítačový monitor a přitom prodejci odevzdají starý k recyklaci, mohou dostat 500 korun. Akce se koná v rámci kampaně Recyklománie. Pořádá ji nezisková společnost Asekol, která organizuje sběr a recyklaci použitých elektrozařízení v ČR. Kampaň by měla podpořit nejen ochranu životního prostředí, ale i igitalizaci. Nový LCD nebo plazmový televizor a PC monitor musí být od výrobce, který se zapojil do projektu Recyklománie, uvádí firma.
"Spotřebitel při nákupu obdrží bonusový šek, který spolu s kopií účtenky zašle k nám do Asekolu. Následně od nás obdrží částku 500 korun," řekl jednatel společnosti Asekol Jan Vrba. Recyklománie se týká 22 značek televizorů a devíti značek počítačových monitorů, které si zájemci budou moct pořídit v několika stovkách prodejen. Aktuální seznam prodejců a značek zapojených do Recyklománie najdou zájemci na www.recyklomanie.cz (pramen SOS).

Bohužel jsem nedávno jeden televizor odvezl do sběrného dvora a tak si novou televizi se slevou nekoupím. Pokud se ale do téhle akce neziskové (?) s.r.o. Asekol pustíte, nezapomeňte si ověřit, že váš nový televizor má nejen analogový, ale i digitální tuner. Jinak byste si museli ještě dokoupit hned nebo později (podle toho, zda ve vašem bydlišti už digitální DVB-T funguje) hit podzimu, set-top-box za nějakých 600-2000 korun. Zajímavou možností je využití slevy 500 korun i při koupi počítačového monitoru. Myslím, že tuhle možnost využiju, nějaká ta stará televize se někde přece najde.
3.10.2008 10:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.