Letem internetovým světem.

Velmoci likvidují společnou evropskou měnu: "Kdyby se o víkendu v Paříži nesešly zrovna signatářské země mnichovské dohody, dalo by se toto jednání označit za bezprecedentní. Na separátním jednání se Francie, Německo, Británie a Itálie zejména dohodly, že „je možné tolerovat i volnější výklad přísných rozpočtových pravidel“. Toto tragické rozhodnutí – jemuž asistoval i guvernér Evropské centrální banky, francouzský občan Jean-Claude Trichet, a šéf Evropské komise, portugalský maoista José Manuel Barroso – může být v budoucnu směle označeno za začátek konce společné evropské měny."
Více čtěte v článku Karla Kříže Velmoci likvidují společnou evropskou měnu který vyšel 8.10.2008 v Lidových novinách.

Isidorus.net: Jste-li opravdu věřící, měli byste zahajovat každý den u počítače modlitbou ke svatému Izidorovi:
"Všemohoucí věčný Bože, který jsi nás stvořil k obrazu svému a nařídil jsi nám, abychom všechno dobré, pravdivé a krásné hledali především v božské osobě Tvého jediného syna, našeho pána Ježíše Krista, prosíme Tě, dej, abychom, na orodování svatého Izidora, biskupa a učitele, na cestách internetem vedli naše ruce a oči k tomu, co je milé Tobě a každého člověka, kterého potkáme, přijímali s láskou a trpělivostí. Skrze Krista našeho Pána. Amen."
Nebyla by marná i modlitba proti virům a spammerům.

Panika. Na portál iReport, jehož obsah tvoří výhradně uživatelé, někdo napsal smyšlenou zprávu o tom, že ředitel firmy Apple Steve Jobs utrpěl srdeční infarkt a byl hospitalizován. Informace způsobila oslabení akcií počítačové společnosti Apple o více než tři procenta. Firma zprávu vzápětí popřela. Portál iReport patří televizní stanici CNN ze skupiny Time Warner a incident, který se odehrál, podle agentury Reuters vyvolává nové otázky o citlivém vztahu mezi tradičními a novými médii. CNN sice zprávu z portálu po chvíli stáhla a účet uživatele zablokovala, akcie firmy ale už měly tou dobou ztráty.

Problém iracionality investičního chování.Chování drobných investorů je zvláštním způsobem cyklické. Nekopíruje indexy, ale spíše investiční publicitu. Vytváří vlastní investiční sentiment. Objevují se v něm typické prvky psychologie masy, tj. zpoždění reakcí za reálným stavem věcí a nezávislost vznikajícího sentimentu na realitě...Více v článku Jana Barty.
10.10.2008 08:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.