Nová verze OpenOfficeOrg 3.0 CZ.

OpenOfficeOrg je kancelářský balík šířený jako svobodný software pod licencí LGPL. Místo Microsoft Office tedy můžete používat jeho novou verzi OpenOfficeOrg 3.0, která obsahuje následující komponenty:
Writer plní v balíku OpenOffice.org úlohu textového procesoru (odpovídá programu Word z MS Office).
Calc představuje vyspělý tabulkový kalkulátor, který je alternativou k programu MS Excel. Můžete ho tedy použít pro tvorbu tabulek až po komplexní soustavy propojených dat se vzorci a funkcemi.
Impress plní v OpenOffice.org funkci prezentačního nástroje podobně jako Powerpoint v MS Office. Lze s ním snadno a rychle vytvářet jednoduché i složitější prezentace, na výběr je řada šablon, animačních a přechodových efektů.
Roli kreslicího programu má v balíku OpenOffice.org Draw. Není určen pro práci s bitmapovou grafikou (zpracování fotek apod.), nýbrž pro vektorovou grafiku, tzn. kreslení za pomocí čar, ploch, různých geometrických útvarů 2D i 3D.
Pomocí OOo Base lze v komponentách OpenOffice.org přistupovat k údajům uložených v databázích a také tyto databáze vytvářet. Nativně jsou podporovány některé souborové formáty databází, např. dBase formát. Také je možné se připojit k externí relační databázi, např. MySQL nebo Oracle.
Modul Math slouží k vytváření složitých vzorců a lze ho použít buď samostatně nebo integrovaně ve všech výše zmíněných komponentách OpenOffice.org.

Podporované operační systémy: MS Windows XP/2000/Vista, Linux, MacOS X, Solaris a další. Nejvhodnějším místem pro rychlé stažení je Sosejte.cz. Program je zdarma.
17.10.2008 11:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.