Průmyslový palác zapálili sympatizanti ODS.

Bez ohledu na vyšetřování policie, které bude nepochybně zmanipulováno zkorumpovaným ministrem vnitra Langrem, je jasné, že požár Průmyslového paláce na pražském Výstavišti byl cíleným útokem ultrapravicových členů ODS namířeným proti ČSSD. V prostorách zničeného paláce se totiž měl konat ve dnech 20. až 22. března 2009 sjezd sociální demokracie, která v myslích zejména svých starších členů k tomuto místu památných sjezdů KSČ logicky tíhne. Oprava či spíše znovupostavění levého křídla paláce přitom může trvat nejméně dva roky. Jiřího Paroubka tak nyní čeká řešení problému, kde se bude konat sjezd jemu věrných členů ČSSD, zřejmě bez odpadlíka Zemana. "Budeme to řešit po víkendu, až po volbách," prozradil v pátek tisku ústřední tajemník sociální demokracie Jiří Havlíček.

"Pokud z technických důvodů nebude možné uskutečnit sjezd v tomto areálu, pak budeme hledat nejprve jiné místo v Praze a pokud nebude, pak si myslím, že by bylo dobré využít možností například Brno. Koneckonců Brno se už pro sjezdy ČSSD osvědčilo a bylo by to vhodné místo zejména tehdy, pokud se nám například jižní Moravě podaří vyhrát krajské volby a měli bychom zde hejtmana," doplnil jej před volbami jasnozřivě místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Z událostí minulých dnů je zřejmé, že levé křídlo paláce shořelo právě proto, aby se v něm nemohli sejít delegáti sjezdu ČSSD. Navíc se z dobře informovaných kruhů dozvídáme, že právě na jaro 2009 naplánoval Jiří Paroubek do tohoto památného místa slučovací sjezd KSČM a ČSSD v duchu starých tradic z roku 1948, kdy se tehdejší Československá sociální demokracie přes chabý odpor mizivého procenta členů sloučila s Komunistickou stranou Československa, aby se tak v jednom šiku podíleli na cestě k budování socializmu. Jak je vidět, chystanou oranžovo rudou koalici žádné kriminální činy pravice nezastaví a tak dojde k vřelému objetí starých i mladých soudruhů třeba právě v Brně.

A bude co slavit: společné vítězství KSČM a ČSSD v krajských volbách je důkazem, po jaké cestě touží kráčet většina občanů tohoto státu. Trapné výkřiky pravičáků o předvolební manipulaci s vůlí voličů neobstojí. A kdyby se voleb zúčastnili všichni voliči jak to bylo obvyklé za dob socializmu, vítězství levice by bylo ještě větší. Český národ svými hlasy odmítl ponižující "julínkovné", zejména důchodci řekli nahlas, že tuto neřestnou daň platit nebudou. Budoucí středočeský hejtman Rath jasně po volbách občanům veřejně slíbil, že privatizace nemocnic, domovů důchodců a LDN či zdravotních pojišťoven bude rázně zastavena a v krajských nemocnicích se "julínkovné" platit nebude! A není pochyb, že jej budou následovat i další hejtmani, kteří budou hlasy zastupitelů KSČM a ČSSD zvoleni do čela krajů.

Je na nás, na voličích, abychom dali svoje hlasy těmto dvěma, nebo možná již jen jedné straně i v příštích parlamentních volbách, abychom se s evropskými socialisty držícími už dnes moc v Evropské unii postavili do jedné řady v boji za sociální blahobyt a jistoty obyčejných lidí v celé sjednocené socialistické Evropě. Pryč s tuneláři a defraudanty, pryč s vykořisťovateli a miliardáři. Blíží se celosvětová krize a tuto příležitost k uchopení moci si lid nesmí nechat ujít! Cílem je znárodnění bank i továren a zavedení milionářské daně. Moc ve státě je třeba vrátit zpět do rukou lidu!
20.10.2008 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.