Zaručený recept jak vyhrát volby v Česku.

Nabízím našim politikům několik předvolebních slibů, které by bylo dobré alespoň zčásti po zaslouženém vítězství splnit. Upozorňuji, že tyto náměty myslím naprosto vážně a nejedná se o žádnou skrytou ironii, kterou jste doufám v naprosté většině odhalili ve včerejší zprávě o pyromanské aktivitě stoupenců ODS. Zde jsou tedy moje náměty, které vaší politické straně - v případě naší republiky má asi smysl hovořit jen o ČSSD nebo ODS - zaručí zdrcující vítězství v parlamentních volbách:

Dotovat cenu elektřiny pro domácnosti na provoz základních spotřebičů podle počtu členů rodiny pomocí dividend ze státního podílu ve společnosti ČEZ. Pro čtyřčlenou rodinu tak udržet cenu za odběr 5000 kWh/rok ve výši cen roku 2008. ČEZ v žádném případě neprivatizovat, naopak vykoupit všechny akcie.

Zrušit veškeré dotace a daňové úlevy zahraničním firmám a naopak poskytnout podporu malým českým firmám v poměru podle počtu zaměstnanců.

Zrušit poplatky u lékaře pro děti do 15 let.

Hranici pro výpočet přídavků na děti vypočítávat jako 4 násobek životního minima rodiny (dnes jen 2,5 násobek).

Dotovat výstavbu i provoz firemních a obecních jeslí a školek.

Rodinám s více než dvěma dětmi poskytovat jednou za 8 let příspěvek na koupi automobilu v poměru podle počtu dětí.

Privatizaci zbývajících obecních bytů dokončit co nejrychleji v cenách odpovídajících cenám, které byly aplikovány při privatizaci v devadesátých letech. Například byt 1+3 ve čtyřicet let starém neudržovaném paneláku za 100 tisíc korun. Zohlednit kromě toho investice, které nájemník vložil do rekonstrukce bytu.

Zvýšit mýtné nákladních automobilů nad 3,5t na všech komunikacích mimimálně na výši vybíranou v okolních státech, zejména v Rakousku a Německu (bouhužel je to podmíněno souhlasem EU). Ze získaného objemu prostředků dotovat dojíždění do práce autobusy a vlakem. Školní mikrobusy a autobusy zdarma.

Přestat stavět další dálnice sloužící jen nesmyslné mezinárodní dopravě a věnovat se obchvatům měst i vesnic a rekonstrukcím silnic nižších tříd.

Vykoupit zpět obecní vodovodní a kanalizační sítě a striktně je provozovat jako neziskové organizace ve vlastnictví obcí nebo krajů.

Zastavit povolování další výstavby větrných elektráren a zrušit dotace na výkup této "ekologické" energie.

Okamžitě povolit rozšíření Temelína o další dva reaktory. V návaznosti na to nepovolovat další výstavbu uhelných a naftových elektráren.

Snížit na minimum naši vojenskou účast v zahraničních válkách a snížit přiměřeně i investice do výzbroje a zejména motorizace armády. Věnovat se především otázkám obrany našeho území a převést část vojáků do policejních složek.

Zavést ve velkých městech pravidelné veřejně známé policejní pochůzkáře s určeným rajonem. Náčelníky místních policejních jednotek (menší města nebo obvody větších měst) volit občany podle amerického vzoru v místních volbách.

Zrušit sběrny a výkupny surovin pro obyvatele (nadále jen pro firmy, které budou za likvidaci odpadu platit), místo toho rozšířit bezplatné sběrné dvory a třídění do kontejnerů.

Podporovat formou státních (evropských) dotací výstavbu seniorských neziskových penzionů v soukromých nebo obecních rukou (kraje) a snížit tak dnešní čekací dobu na umístění na dobu max jednoho roku ( dnes 5-10 let!). Přispívat z rozpočtu krajů na jejich provoz (viz například ceny v Chebu).

Zrušit zbytečné a nekompetentní mluvčí politických stran a politiků, zrušit mluvčí úřadů, policie, armády. Ať se vždy odpovídá veřejnosti příslušný státní či obecní úředník. Nekomunikovat s cizími či vlastními politiky přes media a odmítat účast v idiotských televizních kláních. Naopak pořádat pro veřejnoprávní i soukromá média tiskové konference včetně odpovědí na dotazy z pléna.

A hlavně: nechte si třeba soukromými detektivními kancelářemi prověřovat všechny své "nové" přátele a přestaňte hrabat peníze ze státní pokladny, kterou naplňují daněmi vaši voliči. Pokud si vezmete za své alespoň polovinu mých doporučení, máte volby vyhrané.
21.10.2008 10:10 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.