Šílené nápady ČSSD a Džamily.

Hejtmani a právníci paroubkovic spolku konečně vymysleli ve spolupráci s antimonopolním úřadem trik, jak obejít platný zákon o zdravotních poplatcích: "Tento návrh spočívá v tom, že pacient buď v ordinaci, nebo někde u okýnka podepíše listinu, která vlastně bude darovací smlouvou. V ní bude uvedeno, že se jedná o darovací akt kraje vůči pacientovi. Lidé nebudou nic platit, nebudou nikde nic vyúčtovávat," popsal geniální myšlenku, jak státní úředníci podvedou jiné státní úředníky, hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas (ČSSD). Jedno je jisté: řada státních úředníků včetně zaměstnanců krajských nemocnic bude mít o práci postaráno. V každém případě mozkový trust ČSSD prokázal, že nemají v hlavách piliny. Nebo snad ano?

Ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková svou nadprůměrnou inteligenci prokazuje od nástupu do funkce. Proslavila se s visačkami na krk pro těhotné ženy a nyní příchází s geniální myšlenkou, jak umožnit homosexuálům adopci dětí. Lesby a gayové by podle ní měli mít právo dostat děti, o které heterosexuální páry nemají zájem. "Mohly by se třeba ucházet o děti, které nikdo nechce: Ušetřilo by to peníze a dalo by to těm dětem rodinu. Uvidíme, jestli těch dětí bude tolik, že zbude i na ně," prohlásila s jiskrou v oku v interview, které s ní vedla novinářka Barbora Tachecí. Já být ovšem provdaným homosexuálem, protestoval bych tvrdě proti takové diskriminaci homosexuálních svazků proti heterosexuálním rodinám.

Nápady naší milé Džamily jsou si tak nějak všechny podobné: tomu, kterému chtějí pomoci, nakonec vždy nějak ublíží nebo jej dokonce urazí. V rámci svého ministrování už dokázala Džamila ublížit i naší největší menšině, když nedávno prohlásila, že "Romové nemají vztah k nemovitostem, protože věci, které mají, dostali příliš snadno"... "Romské etnikum nemá potřebu pracovat, protože stát nabízí alternativu skoro stejných peněz, a bez práce."... "Za neúspěchy romských dětí ve škole stojí rodiče, kteří jim dovolují nechodit do školy, posílají je krást."
Není divu, že ji romští aktivisté vyzvali k rezignaci. Měla pohovořit trochu jinak, například: "Někteří Romové nemají vztah k nemovitostem, protože věci, které mají, dostali příliš snadno"... "Jistá část romského etnika nemá potřebu pracovat, protože stát nabízí alternativu skoro stejných peněz, a bez práce."... "Za neúspěchy některých romských dětí ve škole stojí rodiče, kteří jim dovolují nechodit do školy, a někteří je posílají dokonce i krást." S takovým prohlášením by nepochybně všichni bez námitek souhlasili. Statisticky se to ale vyjádřit nedá, protože žádné oficiální údaje o počtu Romů nejsou známy či spíše nejsou přesné. Podle výsledků posledního sčítání lidu, domů a bytů žilo v roce 2001 na území České republiky pouze 11 859 osob, které se přihlásily k romské národnosti. Oficiálně tedy žádný "romský problém" ve skutečnosti neexistuje, stejně tak jako oficiálně neexistuje romská menšina.
15.12.2008 11:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.