Vánoční dáreček od fy Microsoft?

Po operačním systému Windows nejrozšířenější produkt firmy Microsoft Office nejspíš nejde příliš na odbyt. Po pokusu prodat drasticky zlevněnou verzi pro studenty uvolněnou později i pro "domácí" použití můžete dnes koupit základní OEM verzi za méně než třetinu verze Microsoft Office 2007 Professional. Nabídka výhodného nákupu sady Microsoft Office Small Business 2007 platí do 26. 12. 2008. Díky značné slevě je sada Small Business 2007 nyní cenově nejvýhodnější sadou Microsoft Office. Přehled cen:
Microsoft Office Small Business - jen s novým počítačem (licence OEM) za 4 100 Kč.
Microsoft Office Small Business v multilicenčním programu Microsoft Open License za 8 670 Kč (cena 1 licence).
Microsoft Office Small Business na CD (krabicová licence) za 8 990 Kč. Verze Small Business se liší od verze Professional jen tím, že neobsahuje databázový systém Access. Další podrobnosti najdete zde.

Cenová "akční" politika prodeje SW, kterou aplikuje nejen Microsoft, má ale ve výsledku jeden neblahý důsledek: zákazníci se jen velmi těžce odhodlávají v rámci dané akční nabídky produkt kupovat. Mají totiž oprávněné pochybnosti, zda je nabízená "akční" cena pro ně skutečně ta nejvýhodnější. Ze zkušenosti velice dobře vědí, že bude následovat další kolo zlevňování až nakonec vše skončí v závěrečném výprodeji za babku v době, kdy dodavatel přestane na daný produkt dále poskytovat aktualizační a opravný servis. A tak zejména firmy často raději riskují používání nelegálních instalací jedné zakoupené licence na více počítačích. Možná by bylo efektivnější nasadit při zahájení prodeje nové verze SW výrazné časově omezené množstevní slevy pro firmy. A kdo jiný než Microsoft by měl jít při takovém experimentu příkladem v době, kdy jsou srovnatelné SW produkty k mání zadarmo.
16.12.2008 10:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.