Woody Allen tentokrát s klarinetem v Praze.

Woody AllenHollywoodský režisér Woody Allen (73) zavítal v pátek do Prahy s rodinou a kapelou New Orleans Jazz, se kterou se představil v sobotu jako klarinetista v Kongresovém sále ve svém typickém ležérním oblečení: velmi volných hnědých manšestrácích získaných zřejmě ze skladu Armády spásy, košili s rozhalenkou a s vyhrnutými rukávy. Přivezl kapelu, s jejímiž členy pravidelně každé pondělí hraje v kavárně hotelu Carlyle na newyorském Manhattanu. I v sobotu hráli v Praze americký jazz z 20. let minulého století. Diváci byli navýsost spokojení, že mohli nejen vidět na vlastní oči slavného režiséra, jehož filmy jsou u nás tak oblíbené, ale slyšet jej i hrát na klarinet. Ačkoliv jako vždy platil v sále zákaz fotografování a natáčení, přesto se v závěru koncertu během tří přídavků podařilo divákům několik záběrů pořídit: Woody Allen /Prague Concert/ 20.12.2008/Part I , Woody Allen /Prague Concert/ 20.12.2008/ Part II., Woody Allen - Praha Kongresové centrum 20.12.2008.

Bývalý americký prezident Bill Clinton ovšem hraje na saxofon podstatně lépe, než velký režisér Woody Allen, který ve svých elegantních manšestrákách produkuje na klarinet spíše jakési skřeky, než uchu lahodící melodie. Clintonovu hru si můžete ověřit například na tomto záznamu, kde hraje Clinton s Leo Gandelmanem. Allen to ale zase vyrovnává skvělým nasazením a dává do hry hodně emocí. A o svém hraní na klarinet s pověstnou sebeironií říká: "Falešná skromnost stranou, jsem příšerný hráč."
Škoda, že na nějaké hudební nástroje nehrají naši politici. Topolánkovi by slušela trubka, Klausovi saxofon a Paroubka si dovedu dobře představit s trombonem. Kdyby si zahráli na podiu s Parkanovou, třeba by nakonec ten radar v parlamentu prošel.
22.12.2008 11:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.