Ruského plynu se vám zachtělo, holoubkové?

Putin nám zase "zatopil". Počkal si, až uhodí pořádné mrazy a dává nám to sežrat. A nejen Česku a Polsku za rakety, ale především Ukrajině za snahy dostat se do EU a do NATO. Něco takového ruský car nepovolí, jinak budeme muset kopat zemljanky a začít topit dřívím, uhlí už nemaje. Topolánek marně hrozí, že zavede "tvrdá opatření", aniž tento svůj nápad podrobněji specifikoval. Klaus si marně zve na Hrad sovětského, pardon, ruského velvyslance. Nakonec náčelníkům Evropy nezbude nic jiného: vyrazit do Moskvy na líbání rukou, jako se to dělo za starých časů sovětského impéria. Chtěli byste se ohřát na ohýnku z ruského plynu nebo nafty? Tak sekejte dobrotu, nestavte raketové základny nedaleko od Moskvy a netahejte naše sousedy a bratry do EU či dokonce do NATO. Hrozby pana José Barroso, neoficiálního presidenta Evropy, že "Rusko a Ukrajina ztratí na důvěryhodnosti" jsou k smíchu a Putin se jistě v Kremlu vesele raduje, jak se samozvaní europolitici potí. Dostáváme sice plyn z Norska, ale je jisté, že se nejen my, ale celá Evropa bez ruského plynu i nafty neobejde.

Česko ale bude zachráněno před finanční i jinou krizí: budeme mít nově ustanovenou Národní ekonomickou radu. Proč "národní"? Asi proto, že má zachránit národ od hladu a bídy. Všemi mastmi mazaný pantáta Paroubek se bohužel se svými špičkovými znalostmi ekonoma restaurací a jídelen nezúčastní. Není žádný hlupák a tak se nezaplete do činnosti orgánu, který bude fungovat jako fackovací panák místo vlády. Zdali v Radě zasedne neúspěšný kandidát na prezidenta pan Švejnar jako reprezentant zelených, není jisté. Je to chlapec opatrný a tak se nejspíše vymluví na rodinné problémy nebo že musí zůstat ve své druhé vlasti a radit tam, jak se z té zatracené krize vymotat. Jakmile tu krizi zastaví v USA, kde to finanční letadlo začalo, u nás už nebude zásahu potřeba.

Řidiči mají díky mrazům jiné starosti. Zamrzá nafta v potrubí a škrábání skel každé ráno není také žádná zábava. Někteří idioti jezdí i se sněhovou čepicí na střeše a tak připravují za nimi jedoucím řidičům těžké chvilky poté, co se jim oblak sněhu snese na přední sklo v situaci, kdy jsou stěrače víte na co. Nechci se chlubit, ale já škrábat přední sklo nemusím. Zokoupil jsem ve známém obchodě na tři s prvním pismenem O a posledním I za pouhých 35 káčé krásnou stříbrnou dečku z molitanu a hliníkové fólie, která funguje naprosto dokonale. Možná je tam ještě mají. A kdyby náhodou bylo hůř a doma vám netopili, tak si jeďte natankovat neskutečně levný benzin a zatopte si ve svém autě. Pokud jej ovšem pomocí své lehce ošuntělé baterky vůbec nastartujete.
9.1.2009 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.